2024. szeptember 27. Adalbert
2018-ban is Régiségvásár Miskolcon (Képgalériával!)
Muntyán Bernadett
|
2018. január 07. 13:52
|
frissítve: 2018. január 10. 19:06
Van, ami nem változik! Ugyan új naptári évet kezdtünk, sok mindent lezártunk és magunk mögött hagytunk, de van, ami 2018-ban is az életünk része marad: ilyen egyebek mellett a Régiségvásár is. Minek változtatnánk a régi, jól bevált dolgokon? Városunkban ma is, január 7-én – mint ahogyan azt már megszokhattuk –, igazi zsibvásárrá alakult a főutca.

Hiába írunk januárt, az időjárás se nem hideg, se nem csípős, se nem zord. Sokkal inkább emlékeztet minket egy enyhe, napsütéses, tavaszi napra. Nincs is ettől jobb alkalom arra, hogy szétnézzünk Miskolc belvárosában, és hogy felfedezzük mit tartogat számunkra a 2018-as év első Régiségvásárja. Mi sem tettünk másképp!

regisegvasar_180107_ja_13.jpg

Ilyenkor előkerül minden, ami ami régi, ami ritka, amiről emlékek jutnak az eszünkbe. Volt itt minden, ami még "bármire is jó lehet", vagy amiről a nagymamánk illata jutott eszünkbe. Könyvek, régi bútorok, olyan használati tárgyak, amelyeket ezer éve nem láttunk már, csak az emlékeinkben. Mindenki találhat itt valamit, ami kézzel készített, faragott, hímzett, vagy batikolt. Ezernyi csecsebecse, melyek melegséggel töltik el a szívünket – nem csoda, hogy hónapról hónapra tömegeket vonz a város szívébe, ez a vásár.

regisegvasar_180107_ja_10.jpg

Van, aki konkrét céllal érkezik a Széchenyi utca macskaköveire ezeken a vasárnapi délelőttökön, de akadnak olyanok is, akik "csak" nézelődni jönnek, majd beleszeretnek valamibe, amire már oly rég óta vártak. 

regisegvasar_180107_ja_18.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat