2021. szeptember 26. Jusztina
Amerika-napot tartottak az Avasi Gimnáziumban
minap.hu/Miskolc Televízió
|
2018. szeptember 27. 14:41
|
frissítve: 2018. szeptember 29. 18:31
Amerika-napot szervezett szeptember 27-én az Avasi Gimnázium egy nyertes pályázatának köszönhetően. A programot az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége is támogatta. Az eseményre Nagy Emma amerikai kultúrattasé is Miskolcra látogatott munkatársaival, akik előadásokat tartottak a diákoknak "Egy amerikai diplomata élete" és "Felsőoktatási lehetőségek az USA-ban" címmel.

usa_nap_201809277.jpg

Az Amerikai-napon cupcake-versenyt is hirdettek, a diákok egy tipikus amerikai süteményt készítehettek el. A legfinomabb egy csokis-meggyes alkotás lett, egy kilencedikes lány konyhájából. De nem csak sütis verseny volt az Avason: az ifjú művészek is összemérték tudásukat.

usa_nap_2018092710.jpg

Schuller Veronika, az Avasi Gimnázium diákja elmondta, amikor Európa- vagy, Amerika-nap van az intézményben, minden alkalommal csinál valamit. Most például a muffin versenyre jelentkezett. Évek óta süt anyukájával, és bármikor bármilyen rendezvény van a suliban, mindig készít valami finomságot.

usa_nap_201809276.jpg

Gyulainé Szendi Éva, az Avasi Gimnázium megbízott igazgatója kiemelte: véleménye szerint a tanórai kereteken kívül minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, ami a gyerek számára motivációs erőt jelent, és előre viszi a tudásukat. A nyelvtanulás magas szintű oktatása mellett az Amerika-nap és a hozzá hasonló nemzetiségi rendezvények segítik a diákok nyelvi felkészültségét, és azt is, hogy ne csak egy kipipálandó tantárgyként tekintsenek a nyelvtanulásra. – Nyilván az a cél, és a feladat, hogy minél több diákunknak legyen nyelvvizsgája, középfokú, emelt szintű tudása – tette hozzá az igazgatónő, aki arról is szólt: egyre többen jelentkeznek emelt szintű érettségire.

usa_nap_201809271.jpg

Az Avasi Gimnázium egy nyertes pályázatnak köszönhetően szervezhette meg az Amerika-napot. A szórakoztató programok mellett a diákok előadásokat hallgathatak és azt is megtudhatták, milyen tanulmányi lehetőségek vannak az Egyesült Államokban. Az Amerikai Nagykövetség kulturális attaséja arról is mesélt nekik, milyen egy amerikai diplomata élete.

usa_nap_201809278.jpg

Nagy Emma, az Amerikai Nagykövetség kulturális attaséja a Miskolc Televíziónak nyilatkozva elmondta, nagyon sokat kérdezték a gyerekek a nyelvekről.

usa_nap_201809272.jpg

Ő "magyar amerikai", az angol és magyar mellett azonban beszél spanyolul, hindiül, és olaszul is tanult. Így sokat tudott mesélni a diákoknak arról, hogyan lehet gyakorolni hatékonyan a nyelvtanulást.

usa_nap_201809274.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat