2021. április 22. Csilla, Noémi
Átvehették a díjakat a Miskolci Nemzeti Színház futócsapatai
minap.hu
|
2015. november 25. 09:14
|
frissítve: 2015. november 25. 15:37
Megtartották a Fut a színház váltóverseny ünnepélyes díjátadóját a Vígszínházban. A Miskolci Nemzeti Színház két csapata is az első 10-be került. Október 11-én rendezték meg hazánk színházainak egyetlen és egyre népszerűbb futókavalkádját, aminek neve Fut a színház. Ezen csapatonként négy színházi dolgozó váltva teljesítette a maratoni távot.

fut_a_szinhaz.jpg

      A 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál Fut a színház váltóversenyében már harminc színházi csapat érkezett célba. Ez jelentős ugrás az öt évvel ezelőtti, akkor még kísérleti jelleggel rajtolt, nyolccsapatos mezőnyhöz képest. Az ünnepélyes díjkiosztón a Vígszínházban Eszenyi Enikő igazgatónő adta át a kupákat a férfiváltók tagjainak, köztük természetesen a sajátjainak is, a bajnoki címét védő Vígszínház stafétájának, akik sorrendben harmadszor végeztek az élen. Az első alkalommal kiírt női versenyben az Operaház statiszták 2, a zenekarok közt az Óbudai Danubia Zenekar győzött.

fut_a_szinhaz3.jpg

A vegyes váltókban – a tavalyi ezüst után – az elsőséget a Kolibri Színház művészei szerezték meg. Ebben a kategóriában érte el kimagasló eredményét a Miskolci Nemzeti Színház is. Idén három csapat, a Momo, a Tosca és a Ványa bácsi képviselte Miskolcot a váltófutáson. Mindhárom csapat célba ért, kettő pedig az első 10 közé került: a Ványa Bácsi a 4. helyen végzett, a Tosca a 7. helyre futott be. A maratoni távot egyéniben teljesítette többek között Oszterman Ferenc és Regős Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház tagjai is.

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) a színházi csapatok nevezési díjait jótékonysági céllal a Bajor Gizi Színészmúzeum számára ajánlotta fel. Az összegyűlt 415.000 Ft-os összegről szóló csekket Máth István ügyvezető igazgató adta át Szabó Attilának, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgató-helyettesének.

fut_a_szinhaz4.jpg

EREDMÉNYEK:

4. hely: Miskolci Nemzeti Színház-Ványa Bácsi (Oszterman Ferenc, Rusznák András, Simon Zoltán, Molnár Sándor Tamás)

7. hely: Miskolci Nemzeti Színház-Tosca (Regős Ádám, Valádi Zsolt, Kalászdi András, Csizmadia Péter)

27. hely: Miskolci Nemzeti Színház-Momo (Szabó Irén, Gazdóf Dániel, Varga Renáta, Vajda Éva)

fut_a_szinhaz2.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat