2021. szeptember 26. Jusztina
Borgó és Sánta Csaba megfér egymás mellett
Miskolc TV / minap.hu
|
2016. október 16. 21:49
|
frissítve: 2016. október 19. 09:56
Borgó Magyarországon élő erdélyi festőművész és Sánta Csaba erdélyi szobrászművész kiállítása nyílt a Miskolci Galériában. A tárlatok november 26-áig hétfő kivételével mindennap délelőtt 9-től délután 5 óráig látogathatóak.

– Borgó már többször állított ki itt, a Miskolci Galériában, Sánta Csaba szobrait azonban itt még nem láthatta a közönség – mondta el Kákóczki András, a Herman Ottó Múzeum Miskolci Galériájának intézményvezetője. 

borgo_santa_csaba_kiallitasmegnyito_161014_ja_18.jpg

Mindkét művész jó barátságban van Aradszki Andrással, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkárával.

– Jó barátságteremtő képességük van – mondta köszöntőjében. – Borgó számos helyen megfordult már életében, mindenhol élhető kapcsolatokkal és jó barátokkal rendelkezik. Abban is nagy művész, hogy ezeket a barátokat képes összefogni. Így ismertetett meg engem is Sánta Csabával. Ennek pedig az az esszenciája, hogy ez a műveken is átjön. Egyszerűen, természetesen, de tartalmasan segíti hozzá a szemlélődőt, hogy meglássa a képek és a szobrok mögött az embert, az alkotót.

borgo_santa_csaba_kiallitasmegnyito_161014_ja_24.jpg

Beszéde végén Aradszki András méltatta Miskolcot mint a képzőművészetet befogadó várost.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat