2020. július 09. Lukrécia
Carmenre táncoló lángok – Anyagtudományi „school-túra” a Zenepalotában
M-Kiss Judit/minap.hu
|
2017. január 26. 15:21
|
frissítve: 2017. január 28. 07:32
Üveget törtek puszta kézzel, egy tojást tettek egy vékony csőbe, de táncoltattak lángot és felrobbantottak egy konzervdobozt is – látványos és interaktív kísérleteket mutatott középiskolásoknak a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara.

Kémiai kísérlet kirobbanó konzervdoboztetővel, Carmenre táncoló lángok – a Zenepalotába költözött a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara, hogy középiskolás diákokkal ismertesse meg a sokszínű képzési palettát, az elhelyezkedési lehetőségek sokszínűségét.

school_tura_170126ml_10.jpg

Fotó: Mocsári László

– Nagyon érdekes dolgokat mutattak, tetszett például a fémhab, érdekesek voltak a kísérletek – mondta el a Miskolc Televíziónak Szemere Ábel, a Herman Ottó Gimnázium tanulója. – Gondolkoztam már korábban is azon egyébként, hogy műszaki pályán tanulok tovább, de így, látva ezeket az érdekes dolgokat, szinte biztosra veszem, hogy belevágok!

Az Anyagtudományi „School-Túra” programon csaknem hatvan, pályaválasztás előtt álló középiskolás tájékozódhatott, és kapott természettudományi ismereteket a kísérleteknek köszönhetően.

school_tura_170126ml_12.jpg

Palotás Árpád, a kar dékánja rámutatott, a fiatalok szeretik a kísérleteket, még akkor is, hogy ha maga a tantárgy később nem is pusztán csak erről szól.

A látványos és interaktív tüzeskedés és jegeskedés mellett a kar képzési sokszínűségével is megismerkedhettek a fiatalok. Nagy hangsúlyt kapott a duális képzés, több partnercég is képviseltette magát. Mende Tamás dékánhelyettes kiemelte, nagyon fontos a diákok számára az is, hogy plusz kereseti lehetőséghez jutnak ezáltal.

school_tura_170126ml_5.jpg

– Akár 70 ezer forint havi juttatást kapnak a cégtől, akkor is, amikor az iskolapadban ülnek – fűzte hozzá. – További előnye a duális képzésnek, hogy szakmai tapasztalatokat is szerezhetnek a diploma mellé.

school_tura_170126ml_14.jpg

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának programjára a miskolciak mellett érkeztek Tiszaújvárosból, Egerből és Sátoraljaújhelyből is középiskolások.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat