2021. április 22. Csilla, Noémi
Christopher Lamberttel ismertette össze az óraátállítás Dénes Viktor színészt
Répássy Olívia
|
2015. október 24. 11:15
|
frissítve: 2015. október 25. 10:32
2006-ban mutatták be A harag napja című magyar-angol akciófilmet Christopher Lamberttel a főszerepben. Október végén is forgatták már, amikor is Dénes Viktor, ma a Miskolci Nemzeti Színház színésze az óraátállítás miatt egy órával hamarabb ért oda.

denes_viktor.jpg

Forrás: mnsz.hu

Dénes Viktor nevét ismerheti a közönség egyebek mellett A négyszögletű kerek erdőből, A tanítónőből, a Woyzeckből, A víg özvegyből és a Parasztoperából. Az 1986-ban született színész 2006-ban még csak tizenkilenc éves volt, mikor találkozott Christopher Lamberttel.

– Szuper érzés volt, hogy élőben láthattam a Hegylakót. Nyilván ő egy világsztár, és így másképp készültem a találkozásra is, mint egy magyar színésszel, hiába tisztelek nagyon sok magyar legendát a szakmában.

A fiatal színésznek egy tinédzserszerep jutott. A forgatókönyv szerint a főszereplő Christopher Lambert nyomozás közben fontos iratokat talál egy templomban, ami azonban hamarosan lángokban áll. Menekülne, de elejti a könyvet, amit egy fiú vesz fel. Jelen esetben a mi Dénes Viktorunk az, aki ebben a pillanatban megjelenik a filmvásznon. Vissza akarja adni a hősnek, de az nem bízik benne, és eleinte farkasszemet néznek egymással.

a_harag_napja.jpg

Forrás: est.hu

De pörgessük vissza az időt egészen hajnali háromra. Az első hajnali háromra! Október utolsó szombatján ugyanis át kell állítani az órát 1976 óta, mégpedig háromról kettőre. Vagyis így kétszer éljük meg a három órát. Nos, Viktor nem állította át az óráját. Nyilván nem kelt fel emiatt az éjszaka közepén. Ám hogy reggel sem tartotta ezt észben, egy kis zavart okozott később a nap folyamán.

– Egy órával hamarabb érkeztem a forgatásra, mint kellett volna. Így hosszabban tudtam beszélgetni Christopher Lamberttel. Az első benyomásom az volt róla, hogy fáradt, hiszen már nem az első napját töltötte munkával. De azt elmondta, hogy nagyon jól érzi magát Magyarországon, és hogy nem először van már itt.

Dénes Viktornak azóta sem okozott problémát az óraátállítás, sem testileg, sem lelkileg nem viseli meg. Bár ha jobban belegondolunk, a 2005-ös is egy plusz élményt nyújtott neki az életben, nem pedig problémát.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat