2021. szeptember 27. Adalbert
A Csodák aulájában jártak az Avasi Gimnázium diákjai
Miskolc TV
|
2015. március 28. 15:01
|
frissítve: 2015. március 29. 18:28
Az iskola természettudományos napot tartott, ahol diákok mutattak be kísérleteket diákoknak. A program egyik helyszíne volt a gimnázium természettudományos laborja is, amiből mindössze négy van a városban.

Kétszínű - feket és fehér- fémlemezekből álló mini szélmalom az egyik asztalon. Kislámpával megvilágítva a fekete rész felmelegszik, így szinte azonnal mozgásba lendül a szerkezet. A fénymalom kísérletet már régóta ismeril a fizika világában.

Pár asztalnál arrébb pedig már ifjú vegyészek kísérleteznek. A természettudományos napon diákok tanulhattak, diákoktól. A kísérletezésekhez rendhagyó módón az Avas Gimnázium auláját rendezték be.  

"Csak 10.-es vagyok, de biológia tagozaton, viszont a továbbtanulásomat azt kémiával szeretném folytatni, ezért is vállaltam be ezt a kísérletet". - mondta Vass Virág

Szintén kísérletezés, de a helyszín már a gimnázium természettudományos laborja. Országszerte 44, a városban mindössze 4 ilyen labor van.

avasi_gimi_kiserletek_150327ml_21.jpg

"A természettudományos laborunk egy két éve született pályázat alapján néhány hónappal ezelőtt került gyakorlati átadásra, tehát azóta tartunk benne órákat, a partnereink általános iskolák, rendkívül népszerű a labor, tehát mind a vendég gyerekek, mind a saját diákjaink nagyon szeretik a laborfoglalkozásokat" - mondta Schmittné Törő Ágnes, az Avasi Gimnázium igazgatója.  

A program részeként a diákok készítettek egy fényfolyosót is, így csatlakoztak az UNESCO felhívásához. A szervezet ugyanis 2015—öt a fény nemzetközi évének nyilvánította. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat