2021. június 22. Paulina
Egerben kezdi a tavaszt a Volán
D. L.
|
2015. január 10. 10:40
|
frissítve: 2015. január 12. 05:25
Másfél hónapig tartott a szünet, a hét végén folytatódik a különböző osztályokban az asztalitenisz csapatbajnokság. A férfi NB I Keleti csoportban szereplő Borsod Volán együttese nehezebb vetélytársat keresve sem találhatott volna.

A közlekedésiek vasárnap délután játsszák (a szombati munkanap miatt az első tavaszi kör mérkőzéseit egy nappal később rendezik) tízedik bajnoki mérkőzésüket. Az összecsapás pozitívuma, hogy nem kell több száz kilométert utazni, mindössze a szomszédos Egerbe, ahol a listavezető Egri Áfész várja a miskolci megyeszékhely reprezentánsait.

A hevesi alakulat az ősszel nyolc mérkőzését megnyerte, nem kis meglepetésre az ATSK Szegeddel viszont nem bírt, az a találkozó döntetlennel fejeződött be, így az Áfész 17 ponttal vezeti a táblázatot. A Borsod Volán legénysége nagy hajrát vágott ki, és az ősz végén felzárkózott a negyedik helyre, ami a régen látott erős mezőnyt figyelembe véve, mindenképpen elismerést érdemel. A miskolciak 5 meccset nyertek, 4 esetben veszítettek, jelenleg 10 ponttal birtokolják a negyedik helyet. Igaz, a Cegléd és az ATSK Szeged is 10-10 ponttal rendelkezik. Lesz tehát versenyfutás az előkelő helyezésekért, s ebben minden megszerzett pontnak nagy szerep juthat!

– Tény, hogy az Eger tavaly nyáron hatalmas bevásárlásba kezdett, és alaposan megerősítette keretét – mondta Barták László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke. – Hozzájuk került Pálosi Balázs, Daru Zsolt és a miskolci Bari Csaba, ők mindhárman évekig edződtek az Extraligában, így számukra az NB I valójában csak egy könnyed kis ujjgyakorlat. Egyáltalán nem a véletlen műve, hogy hárompontos előnnyel vezetik a táblázatot a Szécsény előtt, amit idegenben is legyőztek, ők tehát a feljutás igazi várományosai. Mire lehet számítani? Nos, a Volán legénységének a tisztes helytállás lehet a célja, igyekezni kell minél több találkozót megnyerni. Az őszi, hazai 4-14 után erre ugyan nincs sok esély, de előre soha nem szabad feladni! Ez nem az a mérkőzés, amin babér teremhet a vendégeknek, a derekas helytállás azonban jogos kívánalom.

Az elmondottak igazolására elegendő csak rápillantani a statisztikai mutatókra! Ezekből az olvasható ki, hogy Pálosi az ősszel 90, Bari 75, Daru 70, míg az ifjúsági válogatott Timafalvi 55.5 százalékban nyerte meg egyéni mérkőzéseit. Ezzel szemben, a miskolci oldalon Kővári a listavezető 75 százalékkal, őt követi Doros (50), majd Tóth Zs. és Nemes (egyaránt 44.4), a különbség kitapintható.

Fentiekből alighanem egyértelműen kiderül, hogy hatalmas fegyvertény lenne a Volán legénységétől egy szoros eredmény kiharcolása, az Egerben, vasárnap délután 5 órakor kezdődő összecsapáson.

 

D. L.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat