2019. május 22. Júlia, Rita
Egy csoda, amit az Avasi kilátóról és környékéről álmodtak
Petri Nóra
|
2015. április 14. 15:35
|
frissítve: 2015. április 15. 10:44
Befektetőket keres az Avasi kilátó Fejlesztési Projekt. Már terveik is vannak, és szerintük 200 millió forintra lenne szükség az Avasi kilátó és környékének a megújításához. A város a civil kezdeményezést – mivel semmilyen konkrét megegyezés nem született az ügyben – egyelőre koncepciónak tekinti.
Nem

Az Avasi kilátót már többször, többféle vállalkozás próbálta felvirágoztatni az elmúlt évtizedekben. Működött már itt kávézó és szórakozóhely is. A vállalkozások eddig ráfizetésesek és tiszavirág-életűek voltak.

Most egy civil kezdeményezés vágott bele a kilátó fejlesztésébe, már honlapjuk is van (a cikkben szereplő képek is innen származnak – a szerk.). Egy étterem és kávézó, tágas park tornyok és kilátók makettjeivel – többek között ezeket álmodta meg egy miskolci csoport. De szerintük megújulhatna az amfiteátrum, épülhetne egy konferenciaközpont és akár egy libegőt is szívesen látnának az Avas tetején.

etteremsarok.png

A projekt ötletgazdája szerint hozzávetőleg 200 millió forintra lenne szükség a fejlesztéshez. Sok ember, kisebb befektetésekkel – szerintük ez kellene a megvalósításhoz. Rák Mónika, az Avasi kilátó Fejlesztési Projekt ötletgazdája úgy fogalmazott: amikor valakit meghívnak a projektbe, akkor nem azt kérik tőle, hogy fizessen be „x” millió forintot, hanem mindössze egy szándéknyilatkozatot kérnek tőle.

„Ha ez a projekt megvalósul, és reális megvalósítási lehetőséget látunk benne, akkor mint befektető, részt fog venni bizonyos összeggel ebben a fejlesztésben” – ismertette Rák Mónika.

1mosdo.jpg

A civil projekt kezdeti stádiumban van még. Az általunk megkérdezett pénzügyi szakértő szerint ugyanakkor fontos, hogy mielőtt bárki támogatna egy ügyet, teljes körűen tájékozódjon a pénzügyi konstrukció és a cég hátteréről is. Morvai Gábor, a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat szóvivője elmondta, amennyiben ennek pénzügyi vonzata van, adott esetben egy tőkegyűjtés, vagy valamilyen célhoz kötött összeg begyűjtése, akkor erre szigorú szabályok vonatkoznak, és mielőtt még pénz átadására és szerződés átadására kerül a sor, fontos, hogy az ember megfelelően értelmezze a szerződést, adott esetben szakértő véleményét is kikérje.

A civil kezdeményezés terveit a város egyelőre koncepciónak tekinti, ezért megítélni és véleményezni sem szeretnék.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat