2021. április 22. Csilla, Noémi
Életveszélyessé vált, elbontják a nyári színház tetejét
minap.hu
|
2016. február 16. 17:30
|
frissítve: 2016. február 18. 12:34
A tervek szerint elbontják Miskolcon a nyári színház tetejét. A 25 éves szerkezetről nyáron derült ki, hogy életveszélyes. A bontás csaknem 20 millió forintba kerül, ehhez a város 10 millió forintot ad. A nyári színházba már idén visszatérhetnek a Bartók Plusz operafesztivál darabjai.

nyariszinhaz_160216_vcs_2.jpg

A nyári színház a 90-es évek óta meghatározó a város kulturális életében. A 25 éves tetőszerkezetről még a tavalyi operafesztivál idején derült ki, hogy életveszélyes, elavultak a fa alkatrészek. Azóta üres a színpad és a nézőtér is. Egyetlen darabot sem játszhattak itt, az életveszélyes területre most is feliratok figyelmeztetnek.

nyariszinhaz_160216_vcs_8.jpg

Fotó: Végh Csaba

Béres Attila színházigazgató reményei szerint hamarosan elkezdődhetnek a bontási munkák, ehhez az önkormányzat 10 millió forinttal járul hozzá. Mint mondta, megértéssel fogadták az igényüket, betervezték a támogatást az idei költségvetésbe, nagyon nagy munkáról van szó. A bontás után tető nélküli, igazi nyári színház lesz majd a játszóhely, már idén visszaköltözhetnek ide a Bartók Plusz Operafesztivál előadásai.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat