2019. május 22. Júlia, Rita
Elkészültek a tervek az új múzeumi terekhez
minap.hu
|
2017. december 13. 09:34
|
frissítve: 2017. december 14. 20:09
Kiállítás formájában mutatta be a Herman Ottó Múzeum azoknak a diákoknak a terveit, akiket a szakemberek bevontak a fejlesztési programba. Céljuk, hogy közösségi tereket alakítsanak ki amellett, hogy a múzeum kiállításait közelebb vigyék a látogatókhoz.

hom_projektzaro_171211_vcs_10.jpg

Fotó: Végh Csaba

A fejlesztési programot a Herman Ottó Múzeum és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum indította közösen. A múzeum egyik célja, hogy nyitottabbá váljon a közönség számára. A projektbe bevont diákok közösségi tereket berendező bútorokat terveztek az egri Eszterházy Károly Egyetem oktatóinak segítségével, így a projekt végére előállt egy olyan elképzelés, hogy hogyan lehetne élhetőbbé varázsolni a múzeumnak a papszeri „öreg” műemléképületét.

hom_projektzaro_171211_vcs_11.jpg

Elkészültek azok a bútortervek, amelyek a közösségi tereket fogják szolgálni, és amelyek teljes mértékben a diákok elképzelése és kedve szerint készültek, számukra teszik majd otthonossá ezeket a tereket. A bútorok újrahasznosított anyagokból lesznek majd.

hom_projektzaro_171211_vcs_02.jpg

Nyugaton már az a trend, hogy megnyitják kapuikat pihenésre, találkozóhelyre és kisebb közösségek tevékenységeire is. Ez a fejlesztés a könyvtárak és a múzeumok közös tevékenysége, amiben a múzeumok példát vesznek a könyvtárakról, amik már régóta ingyenesen látogatható, földszinti szabadon használható terekkel, közösségi terekkel várják az olvasókat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat