2019. április 20. Tivadar
Ellenőriznek, de segítenek is, ahol kell
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. január 17. 16:18
|
frissítve: 2018. január 18. 17:54
Lakossági kérésre mentek ma a rendészek Lyukóvölgybe, illegális beköltözésre és szemétlerakásra panaszkodtak ugyanis az ott élők. Az ellenőrzésen négy embernek nem volt bejelentett lakcíme.

Lovas mezőőrök és körzeti rendészek végeztek ma ellenőrzést a területen. Többen panaszkodtak illegális beköltözés és szemétlerakás miatt, és kérték a hatósági ellenőrzést. De – mint azt a helyszínen megtudtuk – a rendészek ilyenkor télen azt is fokozottabban figyelik, nincs-e szüksége valakinek segítségre.

ellenorzes4.jpg

Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója ismertette, kiemelten fordítanak gondot azokra az ingatlanokra, ahol a tapasztalatok szerint előfordulhatnak illegális beköltözések.

ellenorzes2.jpg

– Az egyes telkekhez, elhagyatott ingatlanokhoz visszatérően járunk ellenőrizni. Figyeljük azt is, hogy nem élnek-e magukra hagyva emberek, akik nem tudnak gondoskodni magukról. Ellenőrizzük például, hogy füstöl-e a kéményük, van-e mozgás az udvaron, hogy ha kell, akkor segítőleg is fel tudjunk lépni – húzta alá.

ellenorzes3.jpg

A rendészek, ha kell, akár tüzelőt is aprítanak, ahogy tavaly télen is, amikor egy idős nőnek segítettek. A mai lyukóvölgyi bejáráson az ellenőrzött 61 ember közül négynek nem volt bejelentett lakcíme.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat