2019. december 11. Árpád
Ellenőrzés a Békeszállón
Spilman N.
|
2015. január 29. 11:48
|
frissítve: 2015. január 30. 13:56
A Békeszálló környékén tartott bejárást rendőrökkel, közterület-felügyelőkkel és polgárőrökkel Hubay György képviselő. A lakók szerint, mióta megalakult a Miskolci Önkormányzati Rendészet, sokat javult a közbiztonság, de a drogfogyasztás és az illegális szemétlerakás még mindig problémát jelent, ezért is szervez külön bejárásokat a körzet képviselője.
Nem

 

hubai_bejaras_150128ml_02.jpg

Fotó: Mocsári L.

Építési törmelék és szemét bántja az erre járó tekintetét a Békeszálló környékén. Tavaly ősszel itt két romos épületet is elbontottak, azóta viszont valakik szemétlerakónak használják a területet. Hiába a  folyamatos takarítás, a szemét újratermelődik.

– Megpróbáljuk tettenérni az elkövetőket, és ehhez kérjük a lakosság segítségét is – mondta Kovács László Csaba közterület-felügyeleti és rendészeti vezető. – Ha illegális lerakást tapasztalnak, azonnal hívják ingyenesen hívható számunkat, és akkor vagy a kamerakép alapján, vagy a helyszínre küldött kollegák segítségével megpróbálunk eredményesen intézkedni az elkövetőkkel szemben. 

hubai_bejaras_150128ml_01.jpg

Kovács László Csaba és Hubay György egyezteti a tennivalókat

Nemcsak a szemét, de a lakók állítása szerint, a kábítószeresek is zavarják a környéken élőket. Mészáros Józsefné három ilyen családot ismer, akikhez ezért járnak fiatalok. A lakók szerint a rendszeres hatósági ellenőrzések óta sokat javult a helyzet, de szeretnék, ha teljesen eltűnnének a környékről mind a kábítószeresek, mind a szeméthalmok. Ezt jelezték képviselőjüknek is. 

Hubay György a körzet önkormányzati képviselője szeretné a hozzá beérkező kéréseket és panaszokat minél gyorsabban megoldani, ezért kezdeményezte a mostani ellenőrzést. Célja a közbiztonság növelése, összefogva az Önkormányzati Rendészet szakembereivel. Hamarosan lakossági fórumokat és bűnmegelőzési előadásokat tartanak majd a környéken élőknek- tette hozzá a képviselő.  

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat