2020. augusztus 13. Ipoly
Ellenőrzés a Nagyavason – illegális pincefoglalókat fogtak a rendészek
Spilman Nóra/minap.hu
|
2016. augusztus 18. 10:23
|
frissítve: 2016. augusztus 19. 09:54
Az illegális beköltözőket, az ingatlanokat illetve azok környékének állapotát ellenőrizték az önkormányzat rendészei szerdán a Nagyavason. Az általunk megkérdezett pincetulajdonosok örülnek neki, hogy rendszeresen találkoznak a rendészekkel, és azt szeretnék, ha éjszaka is többet ellenőriznének.

Elhagyatott pincéket, gazos udvarokat és illegális beköltözőket ellenőriztek az önkormányzati rendészek a Nagyavas felső soron. A terület körzeti rendésze korábban már végigjárta a területet, ahol pedig kellett, ott figyelmeztette a tulajdonosokat vagy az illegális beköltözőket, hogy tartsák be a szabályokat. Most azt ellenőrizték, hogy történt e változás.

ellenorzes_160817_vcs_08.jpg

Fotó: Végh Csaba

Az egyik pincénél egyelőre nem történt változás: ketten élnek ott, illegálisan. A rendészek már többször is felszólították őket, hogy költözzenek ki, hiába. Ezért az ügyben innentől a rendőrség tud intézkedni.

A Miskolc Televízió által megkérdezett pincetulajdonosok örülnek neki, hogy rendszeresen találkoznak az önkormányzati rendészet munkatársaival, de azt mondják, jobb lenne, ha éjszaka is többet jönnének.

ellenorzes_160817_vcs_10.jpg

A közterület-felügyeleti és rendészeti vezető-helyettes szerint az ellenőrzéseknek és a körzeti rendészek munkájának már látszik az eredménye.

– Nyár elején elég sok elhanyagolt ingatlan volt, de aztán a gazdák szép lassan kijöttek, és rendbe rakták a portákat. Nagyon szépen alakulunk, mondhatnám azt, hogy ha mindenhol meglenne ez a lakossági felelősség, akkor szépen állna Miskolc! – fogalmazott Takács János.

ellenorzes_160817_vcs_14.jpg

Ellenőrzéseket továbbra is rendszeresen tart az önkormányzati rendészet a város egész területén.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat