2021. április 21. Konrád
Értékek, amiért érdemes maradni – társadalmi innovációk Borsodban
minap.hu
|
2015. november 30. 13:52
|
frissítve: 2015. december 01. 11:20
A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Földes Ferenc Gimnázium közös szervezésében tartottak konferenciát hétfőn, a „Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” projekt részeként.

foldes_konf_151130_fkcs_2.jpg

A projekt rövid távú célja a térségi helyi fejlesztők, miskolci szervezetek képviselői és az egyetem munkatársai közötti, együttes gondolkodás megalapozása, hogy „értsék és inspirálják egymást”. Mindezzel szeretnék elősegíteni a kitörést a hátrányos helyzetből, a regionális integrációt, a térségi önellátás és imázs erősítését. A projekt keretében kiemelt figyelmet élvez a helyi gazdaságfejlesztés, a térségi identitás építés (fiatalok vonzása, turizmus, közösségfejlesztés), valamint a térségi integráció (Smart települések, hálózatok, kommunikáció, klaszterek).

foldes_konf_151130_fkcs_4.jpg

A Földes Ferenc Gimnáziumban rendezett, hétfői konferencia az „Értékek, amiért érdemes maradni” címet viselte. A rendezvényt Veresné Somosi Mariann, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, Gadócziné Fekete Éva, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánhelyettese, projektmenedzser, és Veres Pál, A Földes Ferenc Gimnázium igazgatója nyitotta meg. Ezt követően diákprezentációk hangzottak el, majd szakmai beszélgetést folytattak, a tapasztalatokról.

foldes_konf_151130_fkcs_5.jpg

Fotó: F. Kaderják Csilla

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat