2020. május 25. Orbán
Ételosztás a Városház téren – ellenzéki politikusokkal
Miskolc TV
|
2015. április 07. 18:59
|
frissítve: 2015. április 15. 21:40
A polgármesterrel szerveztetett volna gyerekeket egy ételosztáshoz a Gyermekétkeztetési Alapítvány. A májusra tervezett akcióhoz médiát és önkénteseket is kértek a miskolci önkormányzattól. Kriza Ákos visszautasította a kérést. Közleményében azt írja, nem az ételosztást kifogásolta, hanem az alapítvány által kért médiafelhajtást.
Nem

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_34.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Nagy volt a tolakodás az édességért a Szent István téren, ahol ételt osztottak rászorulóknak. A szervezők szerint ötszázan gyűlhettek össze az élelmiszer csomagokért. A húsvéti csokitojások mellett tartós élelmiszert osztottak szét, leginkább romák és hajléktalanok között. Pedig eredetileg az éhező gyerekeknek szervezték volna az akciót. 

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_1.jpg

– Egy városnak igenis kötelessége tudnia – vélte Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke –, hogy ha én azt mondom, hogy négyezer gyereken tudok segíteni egy háromfogásos jó ebéddel, akkor hol van, és ki az a négyezer gyerek, aki leginkább rászorul erre, nehogy már én Pestről bökjek rá a gyerekekre. Ebben igenis a városnak felelőssége van.

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_31.jpg

A Gyermekétkeztetési Alapítvány tíz települést keresett meg, de csak három válaszolt a felhívásra.

Egy, a birtokunkba került levél szerint például Miskolc polgármesterétől azt kérték, hogy ő szervezzen gyerekeket az eseményre. De – a levélben az állt, hogy – azokat az önkénteseket is a városnak kellett volna delegálnia, akik az ételt kiosztják a gyerekeknek. Sőt az alapítvány a média jelenlétére is igényt tartott.

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_28.jpg

Kriza Ákos ezért nemet mondott az alapítvány megkeresésére. Pontosabban arra kérte az alapítványt, hogy ne csináljon médiaakciót Miskolcon. Több internetes médium is úgy számolt be a polgármester alapítványnak küldött válaszáról, hogy Kriza Ákos megtiltotta az ételosztást Miskolcon. A facebookon ezért tiltakozásul szervezték meg a húsvét utáni élelmiszerosztást. Bár a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke is megjelent a helyszínen, azt mondta, ez nem az ő akciójuk volt.

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_16.jpg

Kriza Ákos az esemény után közleményt adott ki. Ebben azt írja:

Nem az ételosztást ellenezte, hanem azt, hogy az alapítvány médiakampányt akart csinálni Miskolcon. Ehhez pedig azokat a gyerekeket akarták felhasználni, akiket a városnak kellett volna a helyszínre vinni. Miskolc polgármestere azt írja, maga is több segélyakcióban vett már részt. Az önkormányzat pedig évente csaknem négyszázmillió forintot költ arra, hogy az éhező gyermekek naponta meleg ételhez jussanak. Például csaknem kilencszáz óvodás minden hétköznap háromszor kap ingyen ételt.

miskolcnak_hangja_van_etel_150407_ja_4.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat