2024. július 24. Kinga, Kincső
Ez teljesen komoly: a Himaláján és a sarkkörön is lenne autóverseny!
hvg.hu
|
2018. szeptember 03. 10:02
|
frissítve: 2018. szeptember 04. 12:41
A Formula E jelenlegi szervezőgárdája azt tervezi, hogy indítanak egy olyan bajnokságot is, amelynek helyszínei a világ extrém területein lennének.

Az alig néhány éve indult Formula E-bajnokság szépen fejlődik, és a körülötte lévő menedzsment is innovatív módon közelít az autósportokhoz.

A jövő szezontól megújul az alap bajnokság is, a 100 százalékig elektromos autók teljesen újak lesznek, sokkal több aerodinamikai fejlesztést engedve a csapatoknak, mindamellett, hogy megszűnik az autócsere féltávnál, amelyet korábban az akkumulátorok kapacitása miatt kellett beiktatni.

Ugyanakkor a szervezőknek vannak más terveik is: egy olyan bajnokság létrehozásába fognak, amelyen 4x4-es hajtású elektromos autók mennének, a világ legextrémebb terepviszonyai között – írja az Autosport.

Alejandro Agag, a Formula E promótere és a McLaren-sportigazgatója, Gil de Ferran azt eszelték ki, hogy többek közt a Himalája hegyein, vagy az Északi-sarkkörnél lennének futamok. A kocsik vélhetően valamiféle SUV-k lennének, persze elektromos hajtással. A bajnokság a tervek szerint 2020-tól indulna.

Az üzleti lehetőséget abban látják, hogy egy ilyen megmérettetésen inkább olyan karosszériával mennének az autó, mint az utcai modellek, szemben a pályaversenyek formula autóival.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat