2019. július 16. Valter
Félnek a szülők, hogy bajuk lesz a gyerekeknek, ha nem lesznek ott a szerdai tüntetésen
minap.hu
|
2016. február 02. 18:07
|
frissítve: 2016. február 03. 19:35
Tartanak a szülők attól, hogy ha nem vesznek részt a szerdára tervezett, fogadóóra névre keresztelt megmozduláson, akkor ez hátrányosan érintheti gyermekeiket a későbbiekben. Egy szülő szerint a diákokat arra ösztönzik a Hermanban, hogy szüleikkel együtt menjenek el az iskola nyílt levele után szerveződő tüntetésre, amelyet több ellenzéki párt, valamint a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat is támogat.
Nem

- Ne vonuljon be a politika! A pedagógusok ezzel ne foglalkozzanak! - ezt mondja egy miskolci arra a hírre, hogy több politikai párt és a cigány kisebbségi önkormányzat is csatlakozott a pedagógusok szerdai tüntetéséhez.

- Fel van ajánlva a lehetőség. Ha egyetértenek, támogassák ezt és hívják a szüleiket. Ez így hangzik el - 

Egy nevét és arcát nem vállaló szülő aggódva kereste meg szerkesztőségünket. Azt mondta, hogy a pedagógusok arra ösztönzik a diákokat, hogy csatlakozzanak a felvonuláshoz és hozzák el szüleiket is.

- Mit mer tenni egy gyerek erre, vagy mit mer tenni egy szülő? Ha nem vonulunk fel, akkor óhatatlanul nem támogatjuk a pedagógusokat, vagy a gyermekeinknek az eredményeit nézhetjük majd meg, akkor megnézhetjük majd magunkat, a sikertelen felvételiket, a sikertelen érettségiket, a rosszabb jegyeket - fogalmazott a szülő.

A tiltakozást kirobbantó Herman Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke azt mondta, hogy az órákon nem igazán téma a kialakult helyzet. Pilz Olivért nem zavarja, hogy ellenzéki pártok, az MSZP és a Jobbik, valamint a cigány kisebbség és mások is csatlakoznak a demonstrációjukhoz.

- Azt szeretnénk, hogy a megjelenő politikai pártok, ne nyomják rá a bélyegét erre a rendezvényre. Tehát a pártlogókat különböző jelvényeket jelen esetben ne használják - mondta Pilz Olivér, a közalkalmazotti tanács elnöke

Miskolc alpolgármestere, Kiss Gábor hétfőn azt mondta: a miniszteri látogatással már elkezdődött a párbeszéd, ami tovább folytatódhat az oktatási kerekasztal összehívásával, így ebben a helyzetben az utcai erődemonstráció nem a legjobb üzenet.

- A szerdai demonstrációról azt gondolom, hogy inkább egy erő-demonstráció és nyomásgyakorlásra alkalmas eszköz, amikor az utcán próbálunk meg elmondani ilyen véleményeket, ezért talán, ennek így nincs is létjogosultsága, hiszen egy elindult párbeszéd közben az utcán nyomást gyakorolni csak megzavarja ezeket a szakmai folyamatokat - mondta Kiss Gábor alpolgármester.

A szerdán fél ötkor kezdődő demonstráció miatt létszámtól függően forgalom-korlátozásra lehet számítani a Herman Gimnázium és a Hősök tere között. Lehet, hogy a villamosforgalmat is leállítják és helyette autóbuszok szállítják az utasokat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat