2020. május 25. Orbán
Fogyatékossággal élők próbálhatják ki álommunkájukat országszerte
minap.hu / mti.hu
|
2017. május 30. 13:27
|
frissítve: 2017. június 01. 09:05
A „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM!" című program keretében az MVK Zrt. lehetőséget biztosít egy segítséggel élő embernek, hogy néhány órára kipróbálhassa, milyen álmai munkahelyén dolgozni.

Az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány szervezésében Kiss Attila álmát teljesítjük, ő egy CNG autóbuszt szeretne megismerni.

Vég Katalin, a magyarországi szervező Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Írországból indult programot 2015-ben még csak Budapesten, tavaly már több vidéki városban is megtartották, idén pedig a főváros mellett 19 vidéki helyszínen 226 résztvevővel rendezik meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a kormányhivatalok, valamint a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kiemelte, a társadalmi befogadás egyik legfontosabb eszköze a munkaerőpiaci esély megadása, hogy a megváltozott munkaképességű emberek megmutathassák, ők is képesek értékteremtő munkára.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat