2020. február 26. Edina
"Fontos számunkra a természet és az egészséges környezet"
minap.hu
|
2018. április 17. 15:50
|
frissítve: 2018. április 18. 16:00
Miskolc területén az elmúlt időszakban, és a következő hetekben mintegy kétszáz fa kiültetését végzik el a Miskolci Városgazda Kft. munkatársai. Kedden a Malomszög utcán ültettek el tíz díszkörtefát, a helyszínen Kiss János alpolgármester is jelen volt.

faultetes_180417_vcs_16.jpg

Fotó: Végh Csaba

A telepítésre szánt többször iskolázott földlabdás vagy konténeres növények kiválasztásánál a szakembereknek fontos volt, hogy megfeleljenek a Green City elveinek, illetve a fák várostűrő képessége – a gondos ápolás és fenntartás mellett – lehetőséget biztosítson megmaradásukra.

Kiss János alpolgármester elmondta, Miskolc logójának színe is a Green Cityre utal. – Ezzel is azt szerettük volna kifejezni, hogy fontos számunkra a természet és az egészséges környezet. Minden fa tisztítja a város levegőjét, árnyékot ad a játszótereken játszó gyermekeinknek – hangoztatta az alpolgármester, aki hangsúlyozta: a városvezetésnek nagyon fontos a térrehabilitáció. Ezen a játszótéren például cseréltek már ki eszközöket is, és ezt folytatva szeretnék felújítani a sportpályát.

faultetes_180417_vcs_10.jpg

Csorba Zoltán, a Miskolci Városgazda Kft. műszaki ellenőre úgy nyilatkozott, a vegetációs időszakban folyamatosan öntözik a frissen ültetett fákat, de ugyanilyen figyelmet fordítanak az elmúlt években telepített növényekre is. – Az alapfajok, így a kőrisek, a hársak, a juharok és a vadgesztenyék kertészeti változatai mellett ültetünk örökzöldeket, szivarfákat és magnóliákat is. Persze figyelembe vesszük egy-egy adott lakókörnyezet sajátosságait – mondta el Csorba Zoltán.

faultetes_180417_vcs_20.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat