2021. április 22. Csilla, Noémi
A Gyermekvárosban már elkezdődött a karácsony
Farkas Ildikó/minap.hu
|
2015. december 15. 12:24
|
frissítve: 2015. december 17. 13:18
A Gyermekváros lakói idén is hamarabb kezdik a karácsonyozást. A Miskolci Egyetem minden évben megajándékozza azokat a fiatalokat, akik a szomszédos gyermekotthonban élnek. Csaknem 100 fiatal kapott ajándékot nemcsak az egyetemtől, hanem a kormányhivataltól is. A Miskolci Nemzeti Színház művészei zenés műsorral kedveskedtek a gyerekeknek.
Nem

gyermekvaros_karacsony_151214_vcs_01.jpg

Fotó: Végh Csaba

Egy csomagot a jókívánsággal együtt a kormányhivataltól kapták a Gyermekváros fiataljai, egy másik csomag pedig az egyetem karácsonyi ajándéka. A Miskolci Nemzeti Színház művészei sem érkeztek üres kézzel. Vidám zenés műsort hoztak a gyerekeknek.

Nekem a karácsony a meghittség, a szeretet, mert nekem otthon nem volt teljes, nem volt  ajándékom minden éven, de itt a Gyermekváros és a Miskolci Egyetem olyan lehetőséget tud nyújtani,  amit még senki más – mondja Galamb Alex.

gyermekvaros_karacsony_151214_vcs_06.jpg

A gyermekvédelmi törvény szerint a gyerekeket 12 éves kor alatt nevelőszülőknél helyezik el, de még így is sokan töltik a Gyermekvárosban a karácsonyt.

A három gyermekotthonban, 9 csoportban 108 gyerek van. Néhányan otthon tölthetik a karácsonyt, mert a szülők tudják fogadni őket. Most 80-90 gyerek bent az intézményben fog karácsonyozni. Erről Dobosné Vörös Eleonóra, a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény megbízott intézményvezetője beszélt a Miskolc Televíziónak.

gyermekvaros_karacsony_151214_vcs_03.jpg

Több mint 10 éve szervez karácsonyi ünnepséget a Miskolci Egyetem a gyerekváros lakóinak.

gyermekvaros_karacsony_151214_vcs_07.jpg

Az egyetem egy kicsit azt szeretné, ha ezzel az ünnepséggel is emlékezetesebbé tenné ezeknek a gyerekeknek is a karácsonyt, hiszen minden gyermek számára talán a legfontosabb ünnep a szeretet ünnepe, de egész más az, amikor egy gyerek családban ünnepel vagy az, hogy a gyerekvárosban- nyilatkozta Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese.

A rektorhelyettes hozzátette, hogy nemcsak a földrajzi közelség miatt támogatják Gyermekvárost, de önkéntesekkel is segítik a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatását az intézményben. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat