2019. április 20. Tivadar
„Gyümölcsöző” egészségnap a Babtista Általános Iskolában
minap.hu
|
2015. június 02. 12:20
|
frissítve: 2015. június 03. 05:05
A gyermeknaphoz kapcsolódva, egészségnapot tartottak a Babtista Általános Iskolában kedden délelőtt, ahol az egészséges életmódra hívták fel a kisiskolások figyelmét egész nap.

egeszsegnap_150602_fkcs_13.jpg

fotó: F. Kaderják Csilla

Az iskolaudvaron különböző ügyességi játékok, ugráló vár és élő csocsó várta a gyermekeket, akik az ebédlőben egészséges ételekkel is megismerkedtek: itt gyümölcsöket, szendvicseket, turmixokat, valamint gyógyteákat kóstolhattak a diákok.

egeszsegnap_150602_fkcs_2.jpg

 

A tornateremben a sporté volt a főszerep. A reggeli torna után egész napos ügyességi versenyeket tartottak, de jelen volt Bárdosi Sándor birkózó is, aki egy-két trükköt is bemutatott az iskola ifjú birkózó tehetségeinek.

egeszsegnap_150602_fkcs_17.jpg

Az egészségnap megvalósítását TÁMOP-os forrás segítette, ami annak köszönhető, hogy a vasgyári intézmény eredményesen szerepelt egy komplex intézményi mozgásprogramokat támogató pályázaton.

egeszsegnap_150602_fkcs_15.jpg

„Ennek a pályázatnak ez egyik szelete, hogy három közösségi rendezvényt kell tartani a sport és az egészség témakörében. Ez már a második ilyen programunk, a következő Június 22-én lesz.”  – mondta Farkasné Karres Éva, a "Nyitott Ajtó" Baptista Általános Iskola, Óvoda és Szakképző Iskola vezetője.

Az iskola egyébként nemcsak ezen a napon, de egész évben is nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra. Tavaly egy sportegyesületet is létrehoztak, azóta számos birkózó és futballedzést tartottak, aminek már most szép eredményei vannak. Mintegy 70 gyerek látogatja folyamatosan ezeket az edzéseket.

„A pályázatból sikerült megvalósítani még egy tánccsoportot is,  illetve két nagyon komoly képzést tudunk nyújtani a gyerekeknek: az egyik az ivóvízhasználattal kapcsolatos, a másik pedig az egészséges táplálkozáshoz kötődik. Emellett igyekszünk az étkezésüket – tízórait, uzsonnát – is úgy összeállítani, hogy az életkorukhoz az megfelelő legyen.” – összegezte az intézmény vezetője.

egeszsegnap_150602_fkcs_6.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat