2019. június 16. Jusztin
Harminc éves lett a Hámori Szolgáltatási Központ (Képgalériával!)
Muntyán Bernadett
|
2018. szeptember 19. 17:05
|
frissítve: 2018. szeptember 21. 12:09
Születésnapi ünnepséget rendezett szerda délután a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény Hámori Szolgáltatási Központja fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

A Hámori Szolgáltatási Központ ellátási területe magába foglalja az alsó- és felsőhámori, a lillafüredi és az ómassa városrészeket, jelenleg 110 ellátottat gondoznak.

Tóth Judit, a Szolgáltatási Központ vezetője emondta, a központ a nappali ellátást, az idősek klubját, a házi segítségnyújtást és az étkeztetést biztosítja ezeken a területeken, immár harmadik évtizede. A családok életét kívánják munkájukkal megkönnyíteni, enyhíteni számukra az idősek gondozásával járó terheket. – Együtt töltjük a karácsonyokat, a szilvesztert, a húsvétot, együtt járunk kirándulni, bográcsozunk, szalonnát sütünk – sorolta az intézményvezető a közös programokat. Mint fogalmazott, az idősek ez által érezhetik, hogy tartoznak valahová, nem érzik magukat magányosnak, és ez nagyon jót tesz a mentális állaptuknak is.

hamori_nyugdijasklub_180919ml_13.jpg

A mi időspolitikánk lényege és mottója, hogy jó legyen Miskolcon nyugdíjasnak lenni – ezt már Kiss János alpolgármestere mondta. Mint fogalmazott, ez a küldetés  Hámorban, biztos, hogy teljesült. Kiss János kiemelte: a nyugdíjasok életének szebbé tételéhez, tettekre is szükség van, ezen törekvéseik „zászlóvivője” a Salkaházi Sára Program.

hamori_nyugdijasklub_180919ml_8.jpg

Ennek egyik legfontosabb célja a tisztelet és megbecsülés kifejezése, és az anyagi támogatás mellett az, hogy a programok szervezésével igazi közösséggé kovácsolja a miskolci nyugdíjasokat. A héten elindult a 2018-ban tervezett 10 ezer forintos támogatások kifizetése, néhány napon belül minden Salkaházi-nyugdíjas megkapja ezt az összeget.

hamori_nyugdijasklub_180919ml_2.jpg

Kovács László önkormányzati képviselő, a város Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke beszédében visszatekintett az elmúlt 20 évre, mióta háziorvosként jelen van az itteni a közösség életében. – Sok klubot ismerek Miskolcon, jelenleg ötnek vagyok az orvosa. Így elmondhatom, hogy a hámori klub - talán azért, mert egy falusias közegben működik - ezek közül az egyik legéletképesebb – hangsúlyozta, hozzátéve: a szolgáltatási központ dolgozói nagyban megkönnyítik a környék nyugdíjasainak az életét.

hamori_nyugdijasklub_180919ml_19.jpg

Ingoványi Ferencné már tíz éve – a férje halála óta – tagja a klubnak, a közösség oszlopos tagjának tartja magát. Mint mondta, olyan helyekre jutott már el a klubbal, ahová nyugdíjasként, egyedül nem biztos, hogy elindulna. - Tornázunk, táncolunk, rejtvényt fejtünk, kártyázunk – sorolta a közösség szórakoztató programjait, kihangsúlyozva, hogy nagyon jól érzi itt magát.

hamori_nyugdijasklub_180919ml_4.jpg

Az ünnepség végén ajándékot adtak át azoknak a nyugdíjasoknak, akik a legrégebb ideje veszik igénybe a központ szolgáltatásait. A születésnapi mulatságon a Hámori Szolgáltatási Központ nyugdíjasai és a Waldorf Iskola gyermekei is közreműködtek.

hamori_nyugdijasklub_180919ml_18.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat