2021. február 25. Géza
Három magyar érem Havannából – az egyik Gercsák Szabináé
MTI
|
2016. január 24. 17:43
|
frissítve: 2016. január 25. 20:22
Gercsák Szabina és Karakas Hedvig ezüst-, míg Csoknyai László bronzérmet nyert az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat havannai Grand Prix-jén.

gercsak_szabina_151105_vcs_5.jpg

Fotó: Végh Csaba

A 70 kilogrammos Gercsák Szabina hondurasi, marokkói és hazai ellenfelet legyőzve jutott a négy közé, ahol leszorítással verte a horvát Barbara Maticot. A döntőben aztán a miskolciak ifjúsági olimpiai bajnoka jukóval kikapott az izraeli Linda Boldertől.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az 57 kilogrammos Karakas hazai és lengyel riválison keresztül került az elődöntőbe, ahol ipponnal verte a német Viola Wächtert. Az amerikai Marti Malloy elleni finálé rendes mérkőzésideje nem hozott értékelhető akciót, majd az aranypontig tartó hosszabbításban a Honvéd világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmesét intették, így az amerikait hirdették ki győztesnek.    

A 81 kg-ban szereplő, paksi Csoknyai két siker után kikapott német riválisától, majd a vigaszágon előbb jukóval bizonyult jobbnak a kubai Felipe Silva Moralesnél, a bronzcsatában pedig vazaarival verte a német Alexander Wieczerzakot. A kilencfős magyar küldöttség többi tagja helyezetlenül zárt. A kubai fővárosban 66 ország 386 dzsúdósa versengett.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat