2019. július 17. Endre, Elek
Hétfői terrortámadások Spanyolországban - egy merénylőt agyonlőttek
BTNews /Ripost
|
2018. augusztus 20. 15:23
|
frissítve: 2018. augusztus 22. 12:41
Agyon­lőt­tek hét­főn a spa­nyol rend­őrök egy férfit, aki kés­sel tá­madt rájuk egy rend­őr­őr­sön, az or­szág észak­ke­leti ré­szén, Ka­ta­ló­ni­á­ban. Egy másik muszlim terrorista gyalogosok közé hajtott autójával a Zaragoza szomszédságában található Casetasban.

Agyon­lőt­tek hét­főn a spa­nyol rend­őrök egy férfit, aki kés­sel tá­madt rájuk egy rend­őr­őr­sön, az or­szág észak­ke­leti ré­szén, Ka­ta­ló­ni­á­ban. A helyi rendőrség a Twitteren azt írta, hogy a támadó reggel 6 óra tájban lépett be a cornellai rendőrőrsre, "azzal a céllal, hogy a rendőrökre támadjon".    

A hatóság tudatta, hogy a férfit meglőtték, de csak később erősítették meg, hogy a támadó meg is halt. Az El Periodico című helyi lap tudni véli, hogy a férfi Cornellában élt. A rendőrség terrorelhárító részlegének névtelenül nyilatkozó forrásaira hivatkozva az AFP francia hírügynökség azt jelentette, hogy az elkövető egy 29 éves algériai származású férfi, aki Allah akbar! vagyis Isten hatalmas! felkiáltással rontott be a rendőrségre, mielőtt agyonlőtték.

merenylet.jpg

Fotó: BTNews

Egy másik terrortámadás is történt hétfőn Spanyolországban. A BTNews közlése szerint legalább három ember megsérült, amikor egy muszlim terrorista gyalogosok közé hajtott autójával a Zaragoza szomszédságában található Casetasban. A gázoló a Bar Avenida mellett található zebra közelében hajtott bele a tömegbe. A jelentések szerint  elmenekült a helyszínről.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat