2021. június 25. Vilmos
„Hit és szeretet a hosszú élet titka” – Kilencvenedik születésnapot ünnepeltek
minap.hu
|
2018. április 24. 12:19
|
frissítve: 2018. április 25. 21:27
Városunkban hagyománnyá vált, hogy a városvezetés – kifejezve tiszteletét és megbecsülését – felköszönti Miskolc szépkorú polgárait kerek születésnapjukon. Kedden Móré Róbertné Erzsébetet köszöntötték 90. születésnapja alkalmából.

more_robertne_20180424_vcs_11.jpg

Fotók: Végh Csaba

Móré Róbertné Erzsébet 1928. április 24-én született Mérán, heten voltak testvérek. Férjével való megismerkedése igazi filmbeillő történet: 17 évesen éppen a katonai szolgálatból hazatérő bátyját várta a vasútállomáson, amikor egy fiatalember észrevette őt.

Kettejük története ott kezdődött; férje akkor 18 éves volt, három évig udvarolt Erzsébetnek, ezután, 20 éves korukban pedig össze is házasodtak. Férje Kassán élt, de az esküvő után Miskolcra költöztek, azóta éltek itt.

Erzsébet dolgozott a kórház élelmezési osztályán, utána pedig a postaigazgatóságnál, itt főként csoportvezető-helyettes pozíciót töltött be. Férje is itt dolgozott, három gyermekük született, két lány és egy fiú. Munka és gyermekek mellett elvégezte Budapesten a Postaforgalmi Technikumot.

more_robertne_20180424_vcs_10.jpg

Mint mondja, sokan csak ámultak, hogyan volt erre képes, hiszen a tanulás mellett ott voltak még a gyerekek és a munka is.

– Én nagyon boldog vagyok, és ez a legfontosabb! A nyugdíjas éveimet nagyon vártam, hiszen utána volt alkalmam igazán élni, a férjemmel rengeteget utaztunk Németországba, Ausztriába, és Magyarországot is bejártuk – mesélte az ünnepelt.

Két lány unokája született, egyikük díszlet- és jelmeztervező, nagymamája születésnapi ünnepségére is ő készítette a fotón is látható látványos fali díszt.

more_robertne_20180424_vcs_02.jpg

Erzsébet egyedül él, lánya viszont sokszor látogatja meg, de mint mondja, teljesen önálló: imád sütni és főzni, csak úgy sürög-forog a konyhában, kicsattan az egészségtől. Életfilozófiája a belső béke: szerinte a hosszú élet titka a hit és a szeretet.

more_robertne_20180424_vcs_06.jpg

A város nevében Glatz Katalin önkormányzati képviselő és Hudákné Becse Ildikó, a polgármesteri hivatal szociális osztályának csoportvezetője köszöntötte Móré Róbertné Erzsébetet, akinek a polgármester üdvözletét és a miniszterelnöki oklevelet is átadták.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat