2024. július 24. Kinga, Kincső
Hivatalossá vált: Räikkönen távozik a Ferraritól
nso.hu
|
2018. szeptember 11. 11:26
|
frissítve: 2018. szeptember 13. 11:20
Hosszas találgatás után a Ferrari ma hivatalos honlapján bejelentette: Kimi Räikkönen az idény végén távozik a csapattól. Már azt is megtudhattuk, hol folytatja a finn pilóta, és hogy ki kerül a helyére a Ferrarinál.

A Ferrari pontosan öt évvel azután, hogy bejelentette Kimi Räikkönen visszatérését a csapathoz, ma hivatalos oldalán közölte, a finn pilóta a 2018-as szezon végén távozik a gárdától, míg pályafutását a Saubernél folytatja. Helyét pedig a svájci gárda újonca, Charles Leclerc veszi át – írja a Nemzeti Sport Online.

kimi_raikonnen_ferrari_tavozik.jpeg

Kimi Räikkönen búcsút int, de nem a Forma-1-nek

A mezőny rangidős pilótája 2001-ben mutatkozott be a királykategóriában, míg a 8. szezonját tapossa a maranellóiaknál. Bár korábban az esetleges távozása után a McLaren vagy a Sauber csapata tűnt a lehetséges célnak, előbbinél biztossá vált, nincs ülés Räikkönen számára, hiszen azt a Stoffel Vandoorne helyére érkező Lando Norris foglalja el.

Így maradt a Sauber, amely gárdával a finn annak idején megkezdte az F1-es pályafutását, kérdés volt azonban, hogy Räikkönen elszánja-e magát egy ilyen visszalépésre, vagy 2009-cel ellentétben véglegesen visszavonul a királykategóriából.

A finn végül nem sokkal csapata bejelentése után Instagram-oldalán közölte, további két évre visszatér a svájci gárdához.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat