2020. február 26. Edina
Hogy el ne feledjük, milyen is egy szőlőszüret – hagyomány Görömbölyön
Miskolc TV / minap.hu
|
2016. október 16. 14:54
|
frissítve: 2016. október 18. 18:13
Préseltek, daráltak, a szüretnek majdnem minden tevékenységét kipróbálták, közben pedig szórakoztak is – ilyen volt az idei görömbölyi szüreti nap szombaton.

Szüreti napokat tartottak Görömbölyön szombaton. A programok már pénteken elkezdődtek kiállításmegnyitóval és könyvbemutatóval.

goromboly_kiallitas_161015ml_3.jpg

Másnap aztán volt, aki biciklivel érkezett, mások meg bábuk nyakában közelítették meg a fesztivál helyszínét.

goromboly_szuret_161015ml_2.jpg

Csöbör Katalin Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő szerint Görömbölyre azért jó kimenni, mert ott mindig igazi közösségre talál az ember. 

– Nagyon fontos a közösség, nagyon nehéz manapság közösséget létrehozni, mert sokszor inkább maradunk a tévé előtt. Görömbölyön azonban egy valódi közösséggel találkozhatunk, hiszen itt az emberek kimennek a rendezvényre, attól függetlenül, hogy jó idő van vagy rossz idő van.

goromboly_szuret_161015ml_8.jpg

A programok szombaton már délelőtt 10 órakor elkezdődtek, és este Pál Dénes koncertjével és a Miskolci Illés Emlékzenekar fellépésével és szüreti batyus bállal értek véget. 

– Én mindig kijövök erre a rendezvényre – mondta Jászkai Béla. – Nagyon szeretem, mert ennek már évtizedek óta hagyománya van itt, én meg görömbölyi vagyok. 

goromboly_szuret_161015ml_16.jpg

– Én még a kilencvenhárom éves édesanyámat is elhoztam – mondta Tán Andrásné. – Minden éven kint vagyok, mert nagyon jó szokott lenni. 

Egész nap volt kirakodó vásár, terménykiállítás, néptáncos és mazsorett-előadások, valamint számos csoport mutatkozott be szüreti dalokkal.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat