2020. július 13. Jenő
Húszemeletes - nem könnyű megbirkózni a problémákkal
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. április 07. 13:43
|
frissítve: 2017. április 11. 09:18
A lakosság kérésére indultak ellenőrzésre a héten a rendészek a Szentpéteri kapui, húszemeletes toronyházba. Az egykor szebb napokat megélt lépcsőházban egy jó ideje már megszokott látvány a felfeszített postaláda, az összefirkált fal és lift. Az első tulajdonosok közül már kevesen laknak itt.

ellenorzes_20_emeletes_rendesz_20170405_bl_02_web.jpg

Fotó: Beregi László

A Szentpéteri kapui toronyház egykor Miskolc büszkesége volt, jó ideje azonban már csak a problémák kapcsán hallani róla. Az első tulajdonosok közül a későbbi beköltözők pedig kívül-belül lepusztították az épületet. Folyamatosan érkeznek a lakossági panaszok, a múlt héten áramlopást is jeleztek

ellenorzes_20_emeletes_rendesz_20170405_bl_01_web.jpg

Az egykor szebb napokat megélt lépcsőházban jó ideje megszokott látvány a felfeszített postaláda, az összefirkált, gusztustalan fal és lift. – Nem tudom lecserélni a lakásomat, mert senki nem akar idejönni lakni - nyilatkozta az egyik lakó, Iváncsik Antalné. – Ráadásul a miénk háromszobás ingatlan, tehát a mérete sem kicsi.

ellenorzes_20_emeletes_rendesz_20170405_bl_21_web.jpg

A száztizenhat lakásos társasházban sok a ráccsal, lakattal lezárt üres lakás, van, amit a MIK zárt le. A régebbi lakók leginkább az elszaporodott bogarakra panaszkodnak, ami nem csoda, mivel a folyosói szemétledobóba is rengeteg szemetet halmoztak fel. Jenei Mária szerint rengeteg a poloska, s az újonnan beköltöző lakók néha tűrhetetlenül viselkednek.

ellenorzes_20_emeletes_rendesz_20170405_bl_08_web.jpg

Legutóbb tavaly novemberben tartottak egy nagy létszámú rendészeti ellenőrzést a lépcsőházban. A poloska, a felfeszített postaládák és az összefirkált falak maradtak, viszont jogcím nélküli lakók már kevesebben vannak az ellenőrzéseknek köszönhetően.

ellenorzes_20_emeletes_rendesz_20170405_bl_11_web.jpg

– Észrevehető, hogy intézkedésünk alapján például a lakcímbejelentési kötelezettségeknek eleget tesznek az emberek – mondta el Kovács László Csaba, a MIÖR közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője. – Az oltatlan kutyák esetében is tapasztaljuk, hogy felszólításra, vagy szankciók következtében beoltatják.

ellenorzes_20_emeletes_rendesz_20170405_bl_06_web.jpg

A rendészet vezetője hozzátette, a körzeti rendész rendszeresen felkeresi a húszemeletest és terveznek visszatérő ellenőrzéseket is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat