2021. október 21. Orsolya
Idén is lesz „Kék Séta” Miskolcon az Autizmus Világnapján
minap.hu
|
2016. március 31. 10:52
|
frissítve: 2016. április 01. 10:32
A hagyományoknak megfelelően a Szimbiózis Alapítvány idén is megrendezi a „Kék Séta” programot Miskolc belvárosában, hogy az egyre növekvő problémára felhívják a figyelmet. A sétát április 1-jén, pénteken 11 órától indítják az Arany János utca 4. szám elől.

autizmus.jpg

A statisztikák alapján minden századik emberből egy érintett az autizmus spektrum zavarok valamilyen formájában. Ez Magyarországon több mint 100.000 embert jelenthet.

Az autizmus spektrum zavar egy olyan fogyatékossági típus, amely eltérő fejlődéshez vezet, ennek köszönhetően az autizmussal élők agya máshogy dolgozza fel a külvilágból érkező ingereket. 

2008-tól kezdődően az ENSZ április  2-át az Autizmus Világnapjának nyilvánította, ezzel próbálva felhívni a figyelmet az autizmus spektrum zavarra és az ezzel élő személyek problémáira - hívta fel a figyelmet közleményében a Szimbiózis Alapítvány.

A világnap színe a kék, így ebből az alkalomból kék színű lufikat osztanak a séta útvonalán. A Batyu-Téka étteremben országosan egyedülálló módon ingyenes autizmus szakkönyvtár áll az érdeklődők rendelkezésére - olvasható a tájékoztatásban.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat