2021. április 21. Konrád
Idén is nagy siker volt a Kacsanap!
minap.hu
|
2014. szeptember 13. 21:43
|
frissítve: 2014. szeptember 18. 10:32
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra megrendezték szombaton a Helynekem Kacsanapot, aminek fő attrakciója a több száz gumikacsa versenye volt a Szinva-patakon.

Az elmúlt évben, az I. Miskolci Helynekem Kacsanap alkalmával 600 gumikacsát indítottak a versenyen, az egész napos rendezvényen több ezren fordultak meg a Szinva teraszon. A zuhogó eső nem járult hozzá a verseny fejlődéséhez – de a tavalyi szintet és hangulatot még így is sikerült hozni.

A kacsaverseny köré szerveződő családi-gyerek-gasztro-zenés esemény a Szinva terasz, a kacsák versenye pedig a Szinva-patak adottságait kihasználva idén is szórakoztató délutánt ígért, Bobó játszóházával, a Dolce Dance tánciskola salsa-bemutatójával, a miskolci East Side Acoustic koncertjével, családi vetélkedőkkel, a Guca Partyzans fergeteges koncertjével és persze kacsás finomságokkal.

Ami máris fontos eredmény, hogy a Kacsanaphoz csatlakoztak a Szinva terasz vendéglátósai, így az összefogás eredményeként a Szinva terasz Kacsazónává alakult át szombaton.

kacsanap_140913_ja_16.jpg

Ahhoz, hogy valaki részt vegyen a versenyben, először is szereznie kellett egy sárga rajtszámos gumikacsát, be kellett neveznie a versenybe, majd a partról lehetett, sok más kacsatulajdonos és egyszerű drukker társságában szurkolni, hogy ő érjen elsőként célba.

kacsanap_140913_ja_4.jpg

A Szivárvány ovinál lévő hídról szálltak vízbe a kacsák, és a legfürgébbeket boldog szurkolók fogadták Kiss Gábor alpolgármester társaságában a Szinva teraszon – hiszen fontos a város életében, hogy lakói tudjanak vidáman, közösen játszani, szórakozni szeretett helyein.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat