2019. április 20. Tivadar
Így csaptak le a rendőrök a londoni gázolóra (Videóval!)
Origo
|
2018. augusztus 14. 14:34
|
frissítve: 2018. augusztus 16. 12:08
London belvárosában, a Parlamentnél egy 20-as évei végén járó terrorista több kerékpárost és gyalogost is elgázolt kedden reggel. Szándékosan hajtott az emberek közé, végül a Parlament előtti biztonsági kerítésnek csapódott. A kocsi vezetőjét terrorcselekmény gyanújával tartóztatták le. Tavaly márciusban a közelben szintén történt egy terrortámadás.

Ma reggel, helyi idő szerint 7 óra 37 perckor egy autós a londoni Parlament előtt több gyalogost elgázolt –  írja a BBC. A sofőr, miután elütötte az áldozatokat, a járda menti biztonsági kordonnak ütközött. A kordont a tavaly márciusi iszlamista terrortámadás után helyezték oda.

Azt még nem tudni pontosan, hogy hány embert gázolt el a terrorista, a különböző források szerint 4 főről lehet szó, de a közelben összesen 10 biciklis tartózkodott. 

A Mirror információi alapján az elgázoltak között biciklisek is voltak.

london_parlament_elutes

Ezt követően fegyveres rendőrök érték utol, szedték ki a kocsiból, majd tartóztatták le a terroristát. Több szemtanú is azt látta, hogy bilincsben viszik el a tettest. A férfi nem akar együttműködni a brit hatóságokkal.

A gázolónak nem volt tettestársa.

A BBC szerint a Millbankot, a Parlament Square-t és Victoria Tower Gardenst körbekordonozták, több rendőr, tűzoltó és mentő is a helyszínre érkezett.

A hatóságok szerint terrortámadás történhetett, ezért a londoni rendőrség egy olyan új kordont húzott fel a helyszínen, amit terrormerényletek esetében használnak.

uk_parlament_car_crash4.jpg

 

A BBC egy szemtanút, Ewalina Ochabot idézi, aki úgy látta, hogy a sofőr szándékosan hajtott a gyalogosok közé. 

A rendőrök szerint a gázoló autójának nem volt első rendszámtáblája, és nagyon gyorsan hajtott. 

Úgy tudni,egyik sérült sincs életveszélyben. Eddig két embert vittek kórházba.

uk_parlament_car_crash5.jpg

A Sky News szerint az egyik sebesült biciklis, a másik pedig gyalogos.

A sérült férfit már kiengedték a kórházból,a nőt viszont még bent tartják, mert súlyosabbak a sérülései.

A londoni rendőrség terrorcselekmény gyanújával tartóztatta le a 20-as évei végén járó gázolót. 2017. márciusában itt történt egy terrorcselekmény, akkor szintén egy autós - Khalid Masood iszlamista merénylő - gázolt halálra több járókelőt a Westminster hídon, majd a Parlamentnél halálra késelt egy rendőrt. A rendőrök a tettest a helyszínen agyonlőtték.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat