2020. július 09. Lukrécia
Jótékonysági gála a MÁSA javára
Kiss Judit
|
2014. december 13. 11:48
|
frissítve: 2014. december 16. 10:26
Kutyaszorítóban címmel rendez jótékonysági gálát december végén a Miskolci Nemzeti Színház társulata. A karitatív kulturális eseményen zenés és prózai előadások lesznek: a színház direktora például kutyájával készül egy közös produkcióra. A jótékonysági gálából befolyt összegből egy műtőt alakítanak ki a MÁSA menhelyén.

Gondtalanul játszanak egymással a kölyökkutyák a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) menhelyén. Legtöbbjük kóborolt az utcán, mikor az állatotthon gondozói rátaláltak. Jancsó Dóra ősszel fogadott be egy négylábút. Az ebnek azóta új gazdát talált a színésznő. Most – a Miskolci Nemzeti Színház többi tagjával – azt a célt tűzte ki, hogy minden állatbarátot örökbefogadásra ösztönözzön.

– Három évvel ezelőtt kezdődött, amikor először kitaláltuk Varga Andrea kolléganőmmel és barátnőmmel, hogy csinálunk a MÁSA-nak egy jótékonysági gálakoncertet, akkor még a Művészetek Házában. Idén ősszel került hozzám Henrik, amikor elkezdtük az évadot a színházban, és akkor újra megszületett a jótékonysági gála gondolata – mesélte Jancsó Dóra.

masa_141211_fkcs_4.jpg

Ezúttal a színház ad otthont a jótékonysági gálának. A december 22-ei eseményen részt vesz Kulka János és Bot Gábor, de színpadra lépnek a miskolci színház művészei, direktora, a Fráter Kórus Regős Zsolt vezetésével, a Magyar Állami Operaház két művésze és a Miskolci Barokk Trió.

Varga Andrea színművésznő ismertette: a bevétel a MÁSA javára fog befolyni, ugyanis az állatmenhely egy műtőre gyűjt, hogy a kutyákat és cicákat minél biztonságosabban és gyorsabban el tudják látni.

Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke elmondta, évek óta forszírozzák a műtő kialakítását, valamit már sikerült megvalósítani. Megvan az elhatároló rész a műtőnél, ahol a műtétek zajlanak majd, az előtér, van egy műtőasztaluk, viszont a kezdéshez rengeteg eszközre van szükségük.

masa_141211_fkcs_7.jpg

Fotó: F. Kaderják Cs.

– Körülbelül nyolcszázezer forint az az összeg, amivel a kezdő anyagkészletet, a fonalakat, ollókat, eszközöket meg tudjuk vásárolni – fűzte hozzá Kisfalvi Nyina.

A menhelyen jelenleg háromszázötven kutya van, de itt talált ideiglenes otthonra huszonöt macska is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat