2021. szeptember 22. Móric
Jótékonysági koncertet szervez a színház a megyei kórház javára
Miskolc Tv/minap.hu
|
2017. január 11. 15:35
|
frissítve: 2017. január 16. 18:32
A világirodalom legszebb dallamai csendülnek fel március 5-én a Miskolci Nemzeti Színházban. A koncert bevételéből egy modern orvosi műszerhez juthat a megyei kórház fül-orr-gége nyaksebészeti osztálya.

jotekonysgi_koncert3.jpg

A jótékonysági koncerten fellép a miskolci születésű Boncsér Gergely, a Magyar Állami Operaház énekese, Jancsó Dóra és Varga Andrea színművész, Fekete Nándor orgonaművész, valamint a Reflex zenekar. A nemes cél érdekében a művészek ingyen vállalták a fellépést, de több helyi cég is csatlakozott az akcióhoz.

– A Miskolci Nemzeti Színház ad otthont a jótékonysági gálának március 5-én. Valamennyi fellépő művész ingyen lép fel ezen a jótékonysági koncerten, a Miskolci Nemzeti Színház pedig a helyet biztosítja – nyilatkozta Radnai Erika színművész, az est műsorvezetője. 

A gálaest bevételeiből egy olyan modern orvosi műszerhez juthat a megyei kórház fül-orr-gége és nyaksebészeti osztálya, aminek segítségével hallásjavító fülműtéteket, koponyaalapi és endoszkópos orr-melléküreg műtéteket lehet majd végezni felnőtt- és gyermekkorban egyaránt. A műszer használatával lerövidülhet a gyermek és felnőtt betegek ápolási és műtéti ideje, de jelentősen csökkenhet a műtétet követő fájdalom is.

– Olyan, 2016-ban kifejlesztett UHD endoszkópos toronyról van szó, amely multifunkcionális, tehát egyaránt alkalmas a középfül-sebészeti beavatkozások elvégzésére, az orr- és orr-melléküreg, valamint koponyaalapi sebészeti beavatkozások, illetve fej-nyak sebészeti onkológiai beavatkozások elvégzésére. Többek között ezért állt a kezdeményezésünk mellé a Magyar Rákellenes Liga – nyilatkozta Karosi Tamás osztályvezető főorvos.

A jótékonysági koncertre jegyek kettő, három illetve négy ezer forintos áron kaphatóak január 15-től a színház jegyirodájában. A belépőjegyek tombolaként is szolgálnak, így a gálaest szerencsés nézői ajándékban is részesülnek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat