2019. szeptember 23. Tekla
Kamrapocok költözött a Csodamalom Kamarájába
Répássy Olívia
|
2015. november 02. 22:31
|
frissítve: 2015. november 04. 11:03
A Kamrapocok című bábos-zenés játékot mutatták be a miskolci Csodamalom Bábszínházban. A kis közönség előtt tartott előadás számos olyan témát dolgoz fel, amik a halottak napja környékén foglalkoztatják a gyerekeket.

Frici zárkózott fiú, aki egy vidéki kisbolt raktárosaként dolgozik teljes elszigeteltségben. Hétköznapjait a bolt kamrájában tölti, és az ott felhalmozódó rendetlenség elpakolásával foglalkozik. Anyukáján kívül, akivel mindennap beszél telefonon, senkivel nem áll szóba és nem is keresi mások társaságát. Egyetlen barátja Bonmó, a kamrapocok. Ő egy apró lény, akit Frici maga hozott létre, hogy egyedüllétét elviselhetővé tegye – így kezdődik a leírása a Csodamalom Bábszínház legújabb bemutatójának.

A különleges előadást nem is a nagyszínpadra szánták, hanem a Tulipán Gábor Kamaraterembe. Itt ugyanis kis közönség előtt adhatják elő. Ahogy Szabó Attila, az intézmény igazgatója fogalmazott, intim környezetben, kevesebb mint harminc ember előtt.

– A Csodamalom Bábszínház törekszik arra, hogy színes mesekínálatában megtalálhatóak legyenek a klasszikus, mindenki által jól ismert történetek és a ma gyermekeinek szóló legújabb kalandok – mondta.

Az előadás olyan fontos gyerekproblémákkal foglalkozik, mint a beilleszkedés nehézsége, a barátok iránti felelősség, valamint egy fontos hozzátartozó elvesztése, a gyász és annak feldolgozása. Mindez sok humorral, játékkal és dalokkal a gyerekek nyelvén szólalt meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat