2021. március 02. Lujza
A kapualjakból sem lehet már a főutcára autóval behajtani
Farkas Ildikó/minap.hu
|
2017. január 04. 16:41
|
frissítve: 2017. január 06. 15:34
Újabb oszlopokat helyeztek ki ugyanis a Városgazda munkatársai a Széchenyi utcára. Korábban szigorodott behajtási rend, most pedig akadályokkal is útját állják az engedély nélküli behajtásoknak.

Új, zöldre festett vasoszlopokat helyeztek ki a Széchenyi utcára. Van ilyen a Sötétkapunál, a Pátriánál, a Centrum áruháznál, a Mártírok utcájánál és néhány további kapualjból sem lehet már ezentúl gépjárművel kihajtani a főutcára – ismertette a miskolci polgármesteri hivatal vagyonfelügyeleti osztályának vezetője. Menyhárt Szabolcs hozzátette, ezeken a kapualjakon keresztül akadálytalanul, sokszor jogellenesen, behajtási engedély nélkül hajtottak be autósok a Széchenyi utcára.

fo_utcai_oszlopok3.jpg

A főutcára való behajtásra táblák figyelmeztetnek és a behajtási engedélyeket is a felére csökkentették. Az egyirányú haladást is szigorúan ellenőrzik a Széchenyi utcán reggel 6 és este 9 között a rendészek. Az engedély nélküli behajtás 30 ezer forintos bírságot jelenthet az autósoknak. 

fo_utcai_oszlopok1.jpg

– Áprilistól december 31-ig hatszázat meghaladó közigazgatási bírságot, vagy pedig közigazgatási eljárás kezdeményezést alkalmaztak munkatársaink – ismertette Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterületi és rendészeti vezetője.

 A rendészek eddig több mint 470 közigazgatási bírságot szabtak ki, csaknem 14 millió forint értékben.

fo_utcai_oszlopok4.jpg

Februárban egy sportautó padokat döntött ki a Széchenyi utcán, a szétrepülő darabok két gyalogost is megsebesítettek. Ezután, márciusban döntött úgy a város közgyűlése, hogy a behajtási engedélyeket szigorítják, és a főutca forgalmi rendjét átalakítják.

fo_utcai_oszlopok5.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat