2023. május 28. Emil, Csanád
Kemény erőpróba előtt a vasutasok
Doros László
|
2014. november 12. 09:26
|
frissítve: 2014. november 13. 12:56
A jelenleginél nehezebb sorsolást készíteni sem lehetett volna a miskolci röplabdás hölgyek számára. Az NB I-es női bajnokságban ugyanis az Albrecht Miskolci VSC MVSI alakulata egészen elképesztő nehézségű feladatok előtt, között áll. Csütörtökön a Vasas ellen lépnek pályára.

Mint portálunk is beszámolt róla, vasárnap hazai környezetben szenvedett vereséget az alakulat a tavalyi bajnok Békéscsaba csapatától, most, csütörtökön pedig, a fővárosban a Vasas ellen szerepelnek a zöld-fehérek.

És ezzel még nem lesz vége a sorozatnak, ugyanis vasárnap ismét hazai pályán játszhatnak a vasutasok, de akkor a bajnokságban veretlenül első helyen álló Gödöllő csapatát fogadják, amely a nemzetközi porondon is versenyben áll. A kilátások? Nos, finoman fogalmazva sem túlságosan rózsásak. A viharsarkiak érvényesítették a papírformát, és három játszmában diadalmaskodtak Miskolcon. Félő, hogy ugyanilyen eredmények születnek az MVSC soron következő két összecsapásán is.

– Nincs mit szépíteni a dolgokat, óriási különbség van a csapatok között – kezdte Toma Sándor, a miskolciak edzője. – Ez a feltételekben, az állományban, a lehetőségekben, szóval mindenben megvan, így aztán aligha szövögethetünk rózsaszín álmokat. A Vasas az utóbbi évek egyik legerősebb hazai alakulata, rendre versenyben volt az aranyéremért, és a dobogóról szinte soha nem csúszott le.

mvsc_bekescsaba_141109_ja_11.jpg

Nehéz mérkőzések várnak a vasutas lányokra. Minap-archív, Fotó: Juhász Ákos

A jelenleg zajló pontvadászatban sem áll rosszul az angyalföldi gárda. Nyolc mérkőzése közül hetet nyert meg, egyet veszített el, és 20 ponttal pillanatnyilag a táblázat harmadik helyén áll. A miskolciak hét mérkőzést játszottak, ezek közül kettőt tudtak megnyerni, de mivel ezeket is csak a döntő játszmában, így összesen négy pontjuk van, és ez a tizenegyedik helyhez elegendő. Javítani a Vasas és a Gödöllő ellen aligha sikerül, így a Palota ellen lesz reális mód a bizonyítvány szépítésére.

– A Vasas és a Gödöllő elleni összecsapások előtt nem kérhetek mást a leányoktól, mint azt, hogy tegyék oda magukat, és ne adják fel, szoros játszmáktól többet aligha remélhetünk fiatal csapatomtól – mondta Toma Sándor. – Gondot okoz, hogy Kovács Edina nincs teljesen rendben, megtámadta valamilyen vírus, és játékán ezt már vasárnap is lehetett érezni. Kérdés, hogy milyen állapotban lesz csütörtökön, kockáztatni nem akarunk, csak akkor lép pályára, ha teljes mértékben hadra fogható.

A Vasas – Albrecht Miskolci VSC MVSI összecsapás csütörtökön 18 órakor kezdődik Angyalföldön. A találkozót Csizmarik József és Bodrogi László vezeti.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat