2019. március 23. Emőke
Kiderült: a jóga lehet a fiatalság és a hosszú távú egészség titka
nlcafe.hu
|
2019. január 10. 13:57
|
frissítve: 2019. január 11. 16:14
Tudományos kutatások igazolják, hogy a jógában kell keresnünk a hosszú távú egészség és fiatalság kulcsát – írja a Nők Lapja.

A jóga rendszeres gyakorlásával nemcsak a testünket tehetjük feszesebbé és hajlékonyabbá – kutatók egy csoportja még az Alzheimer-kór ellenszerét is a jógában látja! Egy nemrég a Journal of Alzheimer’s Disease című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a jóga és a meditáció segít frissen tartani az agyat, miközben a hangulatot és a tudatosságot is javítja. A jó hír, hogy ahhoz, hogy idős korban élvezhessük ezeket a jótékony hatásokat, nem kell 20 vagy 30 éves korunktól kezdve gyakorolnunk: sosincs késő a matracra állni!

idosek_joga_ill.png

A tanulmány hátterében a University of California egyetem kutatása áll, amiben idősödő emberek egy csoportját arra kérték, hogy 12 héten át rendszeresen vegyen részt kundalini jógaórákon és naponta meditáljon, míg a másik csoportjuknak régóta ismert agy- és memóriafejlesztő gyakorlatokat kellett végezniük.

Az eredmény: bár mindkét csoport memóriája javult, a jógázók emellett kicsattanó hangulatról, a stressz csökkenéséről és a koncentrációs képességek javulásáról is tanúbizonyságot tettek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat