2022. augusztus 16. Ábrahám
Kriza: párthovatartozástól függetlenül mond nemet Miskolc a kényszerbetelepítésre
minap.hu
|
2016. szeptember 15. 22:08
|
frissítve: 2016. szeptember 19. 16:44
- A bevándorlók befogadását csak az önkormányzatok tehetik lehetővé. Joguk van hozzá, hogy eldöntsék, kikkel akarnak együtt élni – mondta Miskolcon Józsefváros polgármestere.

A kényszerbetelepítésről tartott lakossági fórumon Kocsis Máté, Budapest VIII. kerületének polgármestere azt mondta, csak népszavazással állíthatjuk meg Brüsszelt.

lakossagi_forum_160915_vcs_11.jpg

- Magyarország szuverenitását óvja, védi ez a szavazás – mondta megnyitójában Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. - Miért nem menekültekről beszélünk? Miért migránsokról? A menekültek az életüket mentik általában, ezek a kigyúrt, életerős férfiak azonban többségükben nem az életüket mentik. Ezekből nem kérünk – mondta a polgármester.

Kriza Ákos beszélt arról is, hogy azokban az országokban, ahonnan migránsok érkeznek Európába, csak töredékében vannak háborúk, ahonnan menekülni kell. Hozzátette: veszélyt jelent Európára ez a hatalmas áradat. Tiltakoznunk kell az ellen, hogy ellepjék, megszállják Európát.

lakossagi_forum_160915_vcs_13.jpg

- Miskolcon százhetven lakásból költöztettük ki a betelepített fészekrakókat. Nyomortelepeket számoltunk fel, és ezek hatására is jó ma miskolcinak lenni - hangoztatta. Beszélt a kölni szilveszterről, ahol nőket zaklattak, a nizzai merényletről, ahol ünneplők közé hajtottak és szólt Miskolc testvérvárosáról, Aschaffenburgról is, ahol, ahogy fogalmazott: nehezek a hétköznapok, mert a város gazdasági életét rendkívüli módon megkeserítik a betelepültek.

lakossagi_forum_160915_vcs_08.jpg

- Ezekben az országokban, városokban érezhetik igazán, hogy milyen terhet rakott Európa a lakói vállára. Nemcsak országos probléma ez, hiszen a betelepítés városokba, falvakba kellene, hogy történjen – mondta Kriza Ákos.

lakossagi_forum_160915_vcs_09.jpg

- Biztos vagyok abban, hogy a nemek többségben lesznek, de vajon leszünk-e ötven százalékban? Érezzék, hogy ez egy hatalmas felelősség, hiszen tíz, tizenöt, húsz év múlva megkérdezik majd tőlünk: ilyen Magyarországot szerettek volna?

lakossagi_forum_160915_vcs_20.jpg

- Magyarországnak egy sorsdöntő kérdése előtt állunk- erről már Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere beszélt a lakossági fórumon. - Ez nem pártszavazás! Hirdessék barátaiknak, hogy menjenek el szavazni – hangsúlyozta.

Beszélt arról, hogy tavaly másfélmillió bevándorló érkezett Európába, azonban szerinte különbséget kellene tenni a menekültek, gazdasági bevándorlók és a terroristák között.

- Nem csak az eddig beérkező emberek szétosztásáról van szó, hanem egy felülről nyitott rendszerről. Nincs a kvótának limitált létszáma. Ez lehet százezer vagy akár kétmillió ember is – emelte ki.

- Európa határainak és közös értékeinek védelméért küzdünk mi, magyarok. Az ember legalapvetőbb ösztönét, a család iránti biztonságát kapirgálják –fogalmazott. Csak népszavazással állíthatjuk meg Brüsszelt- tette hozzá.

lakossagi_forum_160915_vcs_21.jpg

– Brüsszel nem kérte ki a magyarok véleményét, és megkerülte a nemzeti parlamenteket, a Kormány ezért kezdeményezett népszavazást.  Kocsis Máté azt is mondta, hogy a népszavazás a legerősebb demokratikus felhatalmazás.

- Brüsszel hamis érveket használ akkor is - folytatta - amikor azt mondja, hogy a betelepítésre a munkaerőhiány miatt van szükség. Ezt több adattal is cáfolta:  – huszonkétmillió munkanélküli van Európában, több országban minden második fiatal állástalan - mondta.

Brüsszel hamis érvének nevezte azt az állítást is, hogy a bevándorlás nem függ össze a terrorizmussal. A terroristák kihasználják az ellenőrizetlen bevándorlást. Több, mint háromszázan haltak meg terrortámadásokban és a párizsi merénylők Magyarországon is jártak – sorolta ellenérveit.

lakossagi_forum_160915_vcs_14.jpg

- Orbán Viktor nemcsak kritizálta, hanem megoldást is ajánlott Brüsszelnek: közös európai határvédelemre lenne szükség – monda Kocsis Máté. Működik a déli határzár. Példaértékű a visegrádi együttműködés és van nemzetközi akcióterv, Schengen 2.0 néven.

A magyar baloldalt bevándorláspártinak nevezte.

– A külhoni magyarokra 2004. december 5-én nemet mondtak, de 2007-ben egymillió bevándorlót telepítettek volna be. Aláírást gyűjtöttek a kvóta mellett – hangsúlyozta Kocsis Máté.

lakossagi_forum_160915_vcs_15.jpg

- A bevándorlók befogadását csak az önkormányzatok tehetik lehetővé. Joguk van hozzá, hogy eldöntsék, kikkel akarnak együtt élni – hangsúlyozta Józsefváros polgármestere.

Bízzuk ezt a döntést a miskolci emberekre! – zárta előadását.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat