2023. május 28. Emil, Csanád
Különleges operettel hódíthat Szabó Máté Budapesten
Kiss Judit / minap.hu
|
2016. január 15. 14:16
|
frissítve: 2016. január 16. 12:58
Élő színházi előadásként láthatja december 4-e óta a Budapesti Operettszínház közönsége Jacobi Viktor Sybill című művét. A nagyon ritkán, legutóbb tíz éve színpadra állított operettet Szabó Máté, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője rendezte.

szabo_mate_150625_vcs_2.jpg

Szabó Máté színpadra riktán állított operettet rendezett. Fotó: Végh Csaba

    Igazi különlegesség, hogy Szabó Máté élő, mai előadássá frissítette a Sybillt. A többek között Dolhai Attila, Frankó Tünde, Fischl Mónika és Vadász Zsolt szereplésével bemutatott operett valódi dráma, zenei betétekkel. Kicsit ködös, kicsit operettes mese az „én” és a „mi” közötti harcról. Arról, hogy a férfiak néha mikre képesek egy nőért.

Forrás youtube.com, Budapesti Operettszínház

– Az embernek az a feladata, hogy ahhoz a közönségréteghez is szóljon, akik ilyesmivel nem találkoztak – fogalmazott a darab kapcsán a rendező. – Akár el is zárkóznak előle és egyszerre szóljon azokhoz is, akik valamiféle elvárással jönnek, azoknak valamilyen módon újat kell nyújtani. Azok pedig, akik ilyennel még nem találkoztak, azoknak meg fel kell nyitni a szemét, és megmutatni, hogy miért érdemes az ilyesmit látni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat