2020. augusztus 15. Mária
Látványtervek az új strandról - télen és nyáron is üzemel majd az új, kibővült Miskolctapolcai Strand
Kereki Gergely/minap.hu
|
2015. november 05. 17:13
|
frissítve: 2015. november 06. 15:03
Alig néhány hónap telt el a nyitás óta. A Miskolctapolcai Strand második ütemére azonban már ki is írták a közbeszerzési pályázatot. A több milliárdos beruházás teljes egészében állami támogatásból készül el, amely a fürdő körüli a tereprendezési költségeket is tartalmazza. A munkálatok várhatóan 2017-ben kezdődnek.
Nem

tapolca03-27_00341.jpg

Egyre népszerűbb a Miskolctapolcai Strand, ami 10 év után, idén nyáron nyitotta meg újra kapuit. A felújítás során két kinti medencét és wellness részleget alakítottak ki. A korszerűsítés pedig folytatódik.

Így néz majd ki a strand, ha teljes egészében elkészül. A fürdő területén számos élmény medence kap majd helyet, így minden korosztály megtalálhatja a neki legmegfelelőbb kikapcsolódást. A terveken csak akkor változhatnak, ha a kivitelező szerint a gazdaságosabb üzemeltetés miatt ez szükséges lesz. Az engedélyes terv elkészült és a jogerős építési engedély is megérkezett.

Ennek alapján elkészült a kiviteli terv közbeszerzési kiírása, ami csütörtökön megjelent. A közbeszerzés kiírásban a tervezés becsült költsége 85 millió forint, a kiviteli terv elkészítésének határidejére pedig 4 hónapot adtunk – nyilatkozta Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

tapolca03-25_0033.jpg

A vendéglátó és szálláshelyeknek is jól jön a fejlesztés. Az egyik közeli szálloda vezetője azt mondja jelenleg 70%-os kihasználtsággal működnek, de bízik benne, hogy ez a szám növekszik majd az új strandrész átadása után.

Biztos vagyok benne, hogy Miskolctapolcának és Miskolcnak is kell már egy olyan turisztikai attrakció, amivel meg tudjuk szólítani a vendégeket és ez a strand kiváló lehetőség lesz erre – mondja Oravecz Gergely, az Aurora Hotel szállodavezetője.

tapolca03-25_0031.jpg

Várhatóan 2016 év végére lesz kivitelező és ezután kezdik építeni az új részt, ami összekapcsolódik a már meglévővel. A második ütemben megvalósuló strandrész téli nyári üzemeltetésű lesz, amely a tervek szerint 2018 nyarán készül majd el. A beruházás 5 milliárd forintos állami támogatással valósul meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat