2019. június 19. Gyárfás
Lélegeztetőgéppel bővül a megyei központi kórház eszközparkja
minap.hu
|
2018. szeptember 19. 17:01
|
frissítve: 2018. szeptember 21. 12:09
Egy közel 3,5 millió forint értékű lélegeztetőgéppel bővül a kis betegek hatékonyabb ellátásának érdekében a megyei központi kórház Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív osztályának eszközparkja.

Az idén 15 éves K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat jóvoltából 10 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye kap új műszereket, összesen 20 millió forint értékben. Köztük Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, amelynek eszközparkja közel 3,5 millió forint értékű lélegeztetőgéppel bővül a kis betegek hatékonyabb ellátásának érdekében.

bazmegyei_kozponti_korhaz_kandh_gyogyvarazs_lelegeztetogep.jpg

A K&H Csoport 15 éve elkötelezett támogatója a hazai gyermekegészségügynek, amit jól mutat, hogy a műszerbeszerzési pályázat nyerteseivel együtt összesen 430 alkalommal 646 millió forint értékű műszert kaptak a kórházak, mentők, gyermek háziorvosok és védőnői szolgálatok, ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézmények 26-szor kaptak támogatást, összesen több mint 44 millió forint értékben.

„Az idén beérkezett közel 90 pályázatból most 10 megye 14 intézménye – 7 kórházi osztály, 3 védőnői szolgálat és 4 mentőállomás – kap új eszközöket összesen 20 millió forint értékben, mellyel 600 ezer gyermek ellátásához járulhatunk hozzá szükség esetén. A most átadott modern berendezések, mint az EKG, a lélegeztetőgép, a betegőrző monitor vagy a sebészeti vágókészülék, remélhetően nagy segítséget nyújtanak majd abban, hogy a jövő generációja jobb körülmények között gyógyuljon, és minél hamarabb egészséges, teljes életet éljen” – mondta el Horváth Magyary Nóra kommunikációs ügyvezető igazgató a nyertesek bejelentésekor.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat