Idén korábban indult a dinnyeszezon. Az időjárás kedvezett a gyümölcsnek. Olasz és görögországi dinnyét is lehet kapni, sokak szerint viszont a magyar a legjobb, a legfinomabb dinnyékre azonban még egy hetet várni kell. Az árusoknál bőséges a kínálat. Különösen a sárgadinnye felhozatal nagyon finom. Az árak elég magasak még, 200-240 forintot kérnek a dinnye kilójáért. Az első szállítmányok Csongrád megyéből érkeztek, mivel ott érik be elsőként a termés, az árusok azonban az igazi mézédes dinnyéket a szezon vége felé, Heves megyéből várják.
"Magyarországon közel 200 ezer tonna dinnye termelődik éves szinten. A hazai fogyasztás 120-130 ezer tonna körül van, a többi exportra kerül a tőlünk északra fekvő országokba, Szlovákia, Lengyelország, Németország – erre a piacra szállítanak a magyar termelők.” – mondja Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, B.-A.-Z. Megyei Igazgatóságának elnöke.
A dinnyék mellett megjelentek a finom, édes csemegekukoricák is az árusok standjain. Ebből egy cső 120 forintba kerül. Meggy is van még, de már kevés az utánpótlás. A száras 500, a szár nélküli meggy kilójáért 400 Ft-ot kérnek.