2021. október 26. Dömötör
Maratoni röplabdatornát szervez a diákönkormányzat
Kujan István
|
2014. november 28. 17:28
|
frissítve: 2014. december 01. 08:27
Huszonnégy órás röplabdabajnokságot szervez a Miskolc Városi Diákönkormányzat. A tervek szerint február 20-21-én, a Földes Ferenc Gimnázium tornatermében mérik össze tudásukat a város iskoláinak csapatai. Cél a közös mozgás, de a szervezők fel kívánják hívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára is.

A Miskolc Városi Diákönkormányzat (MVDÖK) pénteken az Ifjúsági és Szabadidő Házba várta a miskolci diákokat, hogy a sporteseményről tájékoztassa őket, de a diákképviselők beszámoltak a nemrégiben megrendezett Országos Diákparlament eredményeiről is.

Mint Borka Bencétől, a városi diákönkormányzat belügyi elnökétől megtudtuk, a 24 órás röplabdatorna ötlete már korábban is megfogalmazódott a fejükben, látva az ország más iskoláiban megrendezett tornák sikerét. Bele is vágtak a szervezésbe, s ma már az „Egészség – Sportnap” időpontja és helyszíne is megvan már: február 20-21-én a Földes Ferenc Gimnáziumba várják a miskolci csapatokat.

diak_onkormanyzut_ifihaz_141129ml_2.jpg

Fotó: Mocsári László

A belügyi elnök elmondta, a sportrendezvény fő célja a közös mozgás és az egészség megőrzésére való figyelemfelhívás lesz. Nem sportvetélkedőt kívánnak tehát rendezni, ahol vérre menő csatákat láthat a közönség, sokkal inkább a miskolci középiskolák és gimnáziumok összetartásának bemutatása a cél. A szervező hozzátette, iskolája, a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola felajánlotta, hogy egészségügyi szűrést tartanak a rendezvény ideje alatt.

diak_onkormanyzut_ifihaz_141129ml_1.jpg

Borka Bence belügyi elnök és Révai Márton, miskolci diákpolgármester

A pénteki találkozón bemutatták a nemrégiben megrendezett Országos Diákparlament eredményeit is. A székesfehérvári, háromnapos rendezvényen 18 küldött vett részt, köztük Borka Bence is. Mint elmondta, a diákparlament 42 pontos ajánlásban foglalta össze azokat a javaslatokat, amelyeket iskoláikból, és az azt követő fórumokon gyűjtöttek a képviselők. Az alapvető higiéniai kérdésektől a menzán és a közlekedésen át a mindennapos testnevelésig, a nyelvvizsgát érintő kérdéseken át a pontszámokig széles a paletta, amely a diákok ajánláslistáján szerepelt. Az eseményen jelen volt Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, és Thaisz Miklós főosztályvezető az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat