2020. október 25. Blanka, Bianka
Megduplázzák a gyártókapacitást: átadták a Hell Energy új gépsorát
minap.hu
|
2018. október 10. 17:34
|
frissítve: 2018. október 12. 15:22
Szerdán délelőtt tartották az átadóünnepségét annak a töltő-gépsornak, amelyet kora tavasszal szállítottak a Hell Energy szikszói gyárába. A gépóriás telepítése és összeszerelése után, áprilisban kezdődött meg a próbaüzem, amely szeptemberben ért véget.

hell_gyartosor_181010_ja_57.jpg

A beruházásnak köszönhetően újabb elképesztő teljesítményű töltősorral bővült a Hell Energy szikszói gyára. A higiéniai és töltéstechnológiai szempontból a világ egyik legmodernebb, sebességét tekintve pedig Közép-Európa egyik leggyorsabb töltősora óránként 120 000 darab, 250 milliliteres can töltésére alkalmas. A HELL ezzel a bővítéssel több, mint duplájára növeli gyártókapacitását, ezzel a napi összteljesítmény már 4,5 millió can/nap lesz.

hell_gyartosor_181010_ja_43.jpg

Az újabb fém dobozos töltősor telepítése a Hell Energy export tevékenységének robbanásszerű fejlődése miatt egy vált szükségessé. A tárgyalások és a kiírt tender végeredményeképp, a győztes német Krones cég 2017 nyarán kezdte meg a gyártósor gépeinek és elemeinek az előállítását, amelyek teljes egészében idén januárra készültek el.

hell_gyartosor_181010_ja_42.jpg

Négy héten át, több mint 60 kamion szállította Szikszóra, a HELL üzemcsarnokába az új, 120 000 can/óra teljesítményű töltősor elemeit. A március végén befejeződő telepítés és összeszerelés után áprilisban kezdődött meg a próbaüzem, és szeptemberben ért véget. A Krones szakemberei minden szükséges beállítást végrehajtottak az elmúlt hónapok során, így a gyártósor zavartalanul működhet. Az új technológiát szerdán Dagusztin Lehel termelési igazgató mutatta be.

hell_gyartosor_181010_ja_3.jpg

Koncz Ferenc, a terület országgyűlési képviselője az átadóünnepségen úgy fogalmazott, az ember szinte megilletődik egy ilyen helyen. – Óriási technika, különleges, egyedi és világhírű termék: ezek a jellemzői ennek a szikszói gyárnak, amelynek az új, automatizált gyártósora újabb hetven embernek ad most munkát – hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve: Kelet-Magyarországon minden munkahely számít, hiszen az elmúlt évtizedekben nagyon nagy veszteségeket szenvedtek el az itt élők a munkahelyek tekintetében.

hell_gyartosor_181010_ja_15.jpg

Örülök, hogy annak idején két fiatalember itt képzelte el a jövőjét, és azóta is befektetnek, folyamatosan fejlesztenek. A Hell most már itt, Szikszón 300 embernek ad munkát és biztosít megélhetést – hangsúlyozta Koncz Ferenc.

A cég hamarosan egy újabb brend építésébe is belekezd, s terveik között egy sörgyár létesítése is szerepel.  

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat