2021. április 22. Csilla, Noémi
Megforgatták az egyesületet
minap.hu
|
2016. március 16. 15:04
|
frissítve: 2016. március 17. 16:55
Díszlettárat néztek és fel is léptek a csarnokban a Közlekedéstudományi Egyesület tagjai. A csaknem negyvenfős csoport azt is megtudta, hogy a Miskolci Nemzeti Színház tornyából tűzőrök figyelték a várost.

– Mintegy kétszáz évvel ezelőtt... – így kezdődött Borkuti Mária tárlatvezetése a Miskolci Nemzeti Színházban. Azt mondja, hogy sokan keresik fel a színházat olyanok is, akik nem az előadásokra kíváncsiak, hanem a háttérmunkára. Ezeket a kéréseket szívesen veszik. Az intézmény PR-vezetője hozzátette, hogy maguk is számos olyan rendezvényt szerveznek, amikor a közönséget nem a megszokott helyszínekre várják, hanem például a jelmez- vagy a kelléktárba.

szinhaz_bemutato_160316ml_3.jpg

Most a Közlekedéstudományi Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Senior tagozata kérését teljesítették. A csaknem negyvenfős csoport izgatottan ment fel a színpadra.

– Olyan helyeken járunk, ahol nem is szoktunk – hallatszott ki a beszélgetésekből.

A színpadmester még a forgó színpadot is elindította, sőt fel is gyorsította a kis csapatnak. A résztvevők láthatták a díszlettárat, a hátsó színpadot, és hallhattak az Európa-szerte egyedinek számító billenő színpadról.

szinhaz_bemutato_160316ml_21.jpg

A programot Kiss László, a KTE örökös tagja szervezte. Voltak már a Művészetek Házában, Budapesten a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Színházban és a Magyar Állami Operaházban is.

szinhaz_bemutato_160316ml_8.jpg

A program résztvevői megtudhatták, hogy a tűzőrök az 1800-as években a színház óratornyából figyelték a várost. Ez ugyanis először tűztoronynak készült. Bodonyi Csaba Ybl Miklós-díjas építész az 1990-es évek színházfelújításáról beszélt, ami az ő munkája volt.

– A felújítás után lett az egy színpados teátrumból öt játszóhellyel rendelkező színház. Nyolcezer négyzetméterről pedig tizenhatezerre nőtt meg az alapterület.

A tárlatvezetés végén Jobbágy Endre énekelt, aki a 2014-es és 2015-ös Országos Szenior Dalversenyen is első díjat kapott, és tagja az egyesületnek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat