2019. december 13. Luca, Otília
Megint kiszabadulnak! – Zártosztály + Bakancsos Edda-koncert az Adyban idén is!
minap.hu
|
2018. június 19. 14:41
|
frissítve: 2018. június 21. 10:32
A tavalyi nagy sikerű, telt házas koncert ismétlése, megint csak Miskolcon és Budapesten. Városunkban, az Adyban lesz a rendezvény július 19-én este 8-tól. A közelgő eseményről Mirkovics Gábor „Zserbó” zenekarvezető beszélt.

zartosztaly_koncert_170714ml_73.jpg

Miben lesz más az idei két koncert?

Némileg más lesz a program, most nem lesz annyi vendégünk sem, mert Talfi csak jövőre tud majd megint hazajönni – de virtuálisan megjelenik kivetítőn, két számban. Zsöci, Tüsi, Buksi lesz, természetesen rajtunk kívül, mert én, Csillag, Donászy szintén eddások, valamint az elengedhetetlen Sipos Peti énekes poszton, illetve Lázár Zsiga. Teljesen más a kezdés, ezt már télen ki is próbáltuk bulikon, más dalok is bekerültek mindkét korszakból… Nem akarom lelőni az összes poént, el kell jönni Miskolcra július 19-én, egy hétre rá pedig Pesten a Barbába, július 26-án. 

Június elején el is kezdtetek próbálni. Mi a tematika?

Májusra volt tervezve, hogy elkezdjük a próbákat, de megcsúsztunk, viszont az első próbán kiderült, hogy a dalok nagyobb része megy, működik, ugye, a pár újabban beemelt szerzeményt össze kell próbálni, meg idén Donászy Tibi fog megint dobolni, meg Zsigának most a Talfi szerepét is át kell vennie.

zartosztaly_koncert_170714ml_59.jpg

Slamoval kapcsolatban mik az elképzelések és mik a realitások?

Talfi 2019-ben megint itthon lesz, akkor megtoljuk ezt a lehetőséget és nagyon szeretnénk, ha Slamo legalább pár számra beszállna a bulikon. Amit mi tavaly Miskolcon és Pesten kaptunk a közönségtől, az felejthetetlen! Szeretnénk, ha Slamo is átélhetné még ezt, hiszen az első három lemez meghatározó szerzője, figurája volt, és a dalai ma is élnek, kellenek a rajongóknak. Az eddig bevált két nyári, felturbózott koncertet már egy esetleges országos turnéra bővítenénk 8-10 állomással. Idén a kettőn kívül van még persze más koncertünk is, de a bővített felállást a bakancsosokkal nehéz összehozni, ezért kell jó előre leszervezni a helyszínt és az időpontot. Sipos is nagyon elfoglalt a zenekaraival, főleg a Miriggyel. A DVD megjelenése után bárki megnézheti majd, hogy mi volt tavaly, ezt tudjuk garantálni bármilyen komolyabb helyszínen. 

Szerinted születik valaha Zártosztály dal?

Csillag megcsinálta a szólólemezét, arról néha játszunk egy-egy számot, de az Edda első hét lemezének repertoárja olyan erős, hogy azt nagyon sokféle összeállításban, válogatásban szerkesztve játszhatjuk, és erre van igény a közönség részéről. Nem tudni, egy új dalt hogy fogadnának. Feltételes dolgok vannak, mondjuk, ha Talfi hazajönne hosszabb időre, akkor talán volna lehetőség, hogy összeüljünk zenét írni. De mondom, a közönség ennek a hét lemeznek a dalait imádja, így van miből szemezgetnünk, mindig tudunk frissülni. Akár minden évben új műsorral tudnánk kiállni…

zartosztaly_koncert_170714ml_53.jpg

Tavaly volt huszonkét dal, idén mennyi lesz?

Mint mondtam, változtattunk a programon, ez is nagyon húzós műsor lesz, de mindent logikusan nem akarok elsütni. Bekerül a Lisztománia például, abban lesz hegedű is! Ha már Zsiga velünk játszik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat