2022. október 02. Petra
„Mint egy karácsony esti élmény” – új csillárral gazdagodott a belvárosi református templom
minap.hu
|
2018. október 08. 14:46
|
frissítve: 2018. október 10. 16:50
Múlt vasárnap hálaadó istentisztelet keretében szentelték fel a Kossuth utcai Belvárosi Református Egyházközség templomának új csillárját. A több mint három mázsás fényforrás különleges szimbólumokat ábrázol.

kakas_templom_csillar_181008_ja_7.jpg

Fotók: Juhász Ákos

Már 2012-ben megszületett az ötlet, hogy új csillárt helyeznek el a Kossuth utcai református templomban, azonban csak most sikerült beszerezni a megfelelő, világító alkalmatosságot. – Gyülekezetünk tagjai, a Barabás-család felajánlása tette lehetővé, hogy beszerezzük ezt az új, értékes csillárt és a hozzá tartozó falikarokat – tájékoztatott Szabó Sándor református lelkész. Hozzátette, szerinte a dolog eszmei értéke jóval nagyobb az anyaginál, és ez a gyülekezet hálaadó ünnepségén is megmutatkozott.

csillarszenteles_181007ml_6.jpg

– A felszentelő imádság után, Szabó Balázs orgonaművész játéka kíséretében gyulladtak fel a fények, több jelenlévőnek könnyet csalt a szemébe a látvány. Olyan volt, mint egy karácsony esti élmény – mondta a lelkész.

csillarszenteles_181007ml_8.jpg

A több mint három mázsás csillár kilenc méter hosszú acélgerendákról lóg alá, a lézerrel vágott áttört vaslemezen különböző ikonográfiák találhatók: Máté, Márk, Lukács és János evangelisták is láthatók a szimbólumok közt, középen pedig a Jézus Krisztust ábrázoló életfa képét fedezhetjük fel egy önmagába hajló pelikán ábrázolásában.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat