2021. október 21. Orsolya
Nem kellett sokáig várni a következő várbeli eseményre Miskolcon
Miskolc TV
|
2015. szeptember 23. 17:49
|
frissítve: 2015. szeptember 24. 15:58
Vasárnap újra a lovaké és a lovasoké lesz a Lovagi Tornák Tere. Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek című programot harmadszor rendezik meg Miskolcon. Idén azonban nemcsak a Diósgyőri várban, hanem a Lovagi Tornák Terén is lesznek programok.
Nem

szeretlek.jpg

   Lovasbemutatók, állatbehajtás, sok fellépő és még több érdeklődő – így telt tavaly az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek című program Miskolcon. A rendezvény szinte már hagyománnyá vált. Vasárnap mindenkit Diósgyőrbe várnak.

– A programok délután három órakor kezdődnek majd a Lovagi Tornák Terén látványos állatbehajtással és különböző lovas ügyességi játékokkal – hozta meg a kedvet Boronkai Edina, a Diósgyőri vár kommunikációs menedzsere. – Ezt követően a Diósgyőri várban a várárokban kutyásbemutatót tekinthetnek meg a látogatók. Ez tele lesz meglepetésekkel.

A hangulatot a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes, a Számadó és a Mintha zenekarok fokozzák majd. Ez már a harmadik rendezvény lesz, mégis kicsit más, mint az eddigiek.

– Az első két alkalommal, tavaly és tavaly előtt meghívásos pályázaton vehettünk részt, mint az ország valamennyi települése – világosított fel Papp Ferenc, a polgármesteri hivatal kulturális tanácsadója – idén kivételesen erre most nem volt forrás, amit meg lehetett volna pályázni.

A városvezetés mégis úgy döntött, hogy megrendezi az Itthon vagy! Magyarország, szeretleket. A korábbi években ugyanis nemcsak Miskolcról, hanem a környék településeiről is érkeztek érdeklődők. A vasárnapi programokra ingyen lehet bemenni a Lovagi Tornák Terére, az alsó várudvarba és a várárokba. A felső várudvarba pedig 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet a felnőttek délután 4 után.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat