2020. február 26. Edina
Szerva SE Szécsény – Borsod Volán 15-3
Nem volt esélye a Szécsény ellen a Borsod Volánnak
Doros László
|
2014. november 15. 22:44
|
frissítve: 2014. november 15. 22:45
Csaknem négy hétig tartó szünet után szombaton folytatódott az asztalitenisz csapatbajnokságok küzdelemsorozata. A miskolci színeket képviselő Borsod Volán gárdája az NB I-es pontvadászatban érdekelt, de most, Szécsényben nem volt esély a pontszerzésre.

Azt előzetesen is tudni lehetett, hogy a miskolciak embert próbáló feladat előtt állnak, ugyanis a két alakulatot a legnagyobb jóindulattal sem lehet azonos kategóriába sorolni. A Szerva SE harcban áll a feljutást jelentő bajnoki elsőségért, legnagyobb riválisa az Eger, amely mögött pillanatnyilag a második helyet foglalja el a táblázaton. A miskolciak az utóbbi évek dobogós helyezései után most, a megerősödött mezőnyben csak hetedikek, igaz, a könnyebb ellenfelekkel majd csak ezt követően találkoznak. Lesz tehát mód a helyezés javítására, ám ez a megállapítás a Szécsény ellen játszott összecsapásra még nem igaz.

A találkozó a két páros, és az első egyéni kör után már el is dőlt. A Kriston Dániel, Podpinka Gábor duó a Doros Szilárd, Nemes Vince egységet, míg a Horváth Miklós, Nagy Miklós kettős a Kővári Balázs, Tóth Zsolt párost verte meg, ráadásul mindkét összecsapáshoz elegendő volt három-három játszma. Ez már előre is vetítette a folytatást, amely a várakozásnak megfelelően alakult. Az első egyéni körből mind a négy partit a hazaiak nyerték meg, és ezzel 6-0-ás vezetésre tettek szert.

Egyedül a második körben volt halovány ok a miskolciak részéről a derűre, amikor is 2-2-es eredménnyel jöttek ki a párviadalból. Tóth Zsolt ugyanis hatalmas meglepetésre legyőzte A nyolcvan százalék körül teljesítő Podpinka Gábort, míg Nemes Vince jobbnak bizonyult Horváth Miklós ellen. A harmadik körben egy parti jutott a vendégeknek, ezt Doros Szilárd hozta Horváth Miklós ellen, a folytatásban aztán már minden összecsapást a Szécsény játékosai nyertek. Érvényesült tehát a papírforma,és a Volánnak a folytatásban alaposan össze kell majd szednie magát, hogy javítson pozícióján.

Szerva SE Szécsény – Borsod Volán 15-3

Szécsény, NB I férfi, Keleti csoport.

Győztek: Doros Sz. (1), Nemes (1), Tóth Zs. (1).

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat